Feia temps que volia fer pasta fresca però el
record de la primera vegada em tirava enrere. Fa més o menys 15 anys els meus
pares em van fer una bona sorpresa i em van regalar la màquina per tallar pasta
però la primera vegada em va resultar tant llarg i pesat fer un bon plat de
pasta que la vaig deixar amagada dins un armari i no la volia veure ni en
pintura.
Però la cosa va canviar quan un bon diumenge
de setembre vaig decidir que havia arribat l’hora de tornar a fer pasta i tenia
tots els ingredients preparats per fer un bon plat per quatre persones i va resultar que ven ser més de 15 i les
quantitats es van haver de multiplicar una mica. Ja sabeu, els amics es van
apuntar ràpidament a venir a dinar i sobretot a posar les mans a la massa,
jajajaja.
Ingredients:
300 g de farina
½ culleradeta de sal
3 ous
10g d’oli
La recepta la vaig treure de la web “Thermomix
en el mundo” i la veritat va quedar perfecte. Cadascú es va posar els
ingredients que va voler a sobre, des de només oli i pebre, a formatge i alfàbrega,
herbes aromàtiques i alls... Tots es van fer el plat que desitjaven.
Bé, per fer la pasta es posen tots els
ingredients a la thermomix i es barreja 1 minut a velocitat 6. Queda con una pasta trencada que després s’ha
d’ajuntar amb les mans i deixar reposar 15 minuts tapada amb un drap.
Una vegada reposada comença la feina de la
màquina que consisteix en anar passant petites porcions de pasta pels rodets
fins obtenir la gruixa que volen i llavors canviem els talladors de la pasta
per fer les formes que volem.
Una vegada tallada la deixem assecar una
estona més i ja la podem bullir amb aigua abundant i sal uns 2 minuts. L’escorrem
i l’acompanyem d’allò que més ens agradi.
A partir d’aquesta vegada ja n’he fet moltes
més i cada vegada gaudeixo més de la pasta feta a casa.
Espero que us agradi!
Aqui la colla d'amics on no estan tots els que són ni són tots els que estan! Ehhhhh que és broma!!! Que us estimo molt!!!
Jo també m'hauria apuntat al sopar, que la pasta fresca casolana és boníssima! ;)
ResponEliminaSilvia, jo m'apunto al proper! Amb una pasta així....
ResponEliminaNani
Ja podeu venir!!! tan és 15, 20 o 25 hi ha lloc per tothom a casa meva!!!
ResponEliminateng sa maquina que en van dur els reis pero ancare no l'emprada , una recepta bonisima !!
ResponEliminaHOLA SILVIA: De la pasta fresca en puc donar testimoni de que es fabulosa, a mi, personalment, la pasta m'agrada però sense massa entusiasme. Però aquesta es sensacional.
ResponEliminaUn record per tots els amics de la taula i un BON ANY 2013