dimecres, 27 de novembre del 2013

PASTÍS MADEIRA AMB GANACHE DE XOCOLATA

Ui, ui, ui!!!! quants de dies sense aparèixer per aquí!!! Espero que m'hagueu trobat a faltar!!! No hi ha excusa possible!!!! sempre la falta de temps!!! Ja no ser com aconseguir aprofitar més el temps!!! Com fer més coses amb el mateix temps!!! Com arribar a tot!!! Però una persona molt sàvia un dia em va dir: el temps és el que hi ha, però les coses són les que ens posem!!! I dit i fet, avui he tret unes coses per fer unes altres. Una d'elles  ha estat poder penjar aquests pastís tant i tant bo!!!



PASTÍS MADEIRA

Ingredients:
200 g de mantega
200 g de sucre moreno
4 ous
200 g de farina amb llevat
100 g de farina blanca
Ratlladura de llimona
Crocanti
Ganache de xocolata:
- 300 g de nata líquida per a muntar, 35 % m.g.
- 300 g de xocolata fondant
El dia abans de muntar el pastís fem la ganache i la deixem a la nevera.
Per fer el pastís barregem la mantega i el sucre fins que formi una pasta homogènia i esponjosa.
Després anem afegint els ous d’un en un fins que estiguin ben barrejats.
Passem pel sedàs les farines i les anem incorporant a poc a poc. Afegim la pell de la llimona.
Posem la massa en un motlle rectangular folrat amb paper de forn i enfornem aproximadament 1 hora a 170º.
Una vegada fred desemmotllar.
Posem la nata a la Thermomix i programem 5 minuts a 90º i velocitat 1.
Després afegim la xocolata a trossos i programem 2 minuts a 37º i velocitat 3.
Passem la barreja en un bol i deixem que es refredi. Una vegada freda la posem a la nevera tota la nit.
Abans de fer-la servir l’hem de treure de la nevera unes 5 hores abans (depenent de la temperatura de la cuina).
Per muntar el pastís, primer l’obrim i l’omplim de ganache i després posem ganache per sobre i pels costats.
Adornem amb el crocanti.
Espero que us agradi!

4 comentaris:

  1. Realment has fet una pastís deliciós. Per la qüestió de falta de temps, m'assembla que tots anem igual de malament!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  2. Ostres, quina pintassa!
    M'encantaria tastar-lo, però l'única manera serà provant-lo de fer :)

    Petonets maca!

    ResponElimina
  3. Cada dia te millores més. Te una pinta... ha de ser no bo, bonnnniiiiisssssimmmm. Segueix axis que cada recepta es un nou pas endavant. Ves a saber... a.a.

    ResponElimina
  4. Hola guapa tu

    La proposta es molt i molt temptadora, mira..et copio, je,je,

    mil petonets dolços, Susanna

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!