Avui és Sant Antoni, diada del poble de
Menorca i tenim festa!!! M’he animat a fer aquest pastí perquè a casa els hi
agrada molt la xocolata i la veritat és que és molt potent! També tenim un Toni
i hem fet un dinar familiar i per acabar aquest pastís tant bo!
PASTIS DE XOCOLATA I AMETLLES
Ingredients:
200 g de xocolata per a postres
250 g de farina d’ametlles
150 g de mantega pomada
200 g de sucre morè
6 ous
Ganaché de xocolata:
200 g de xocolata negre postres
200 g de nata 35%
60 g de mantega
Escalfar el forn a 180º
Desfem la xocolata en el microones a cops de
30 segons. Vigileu de que no es cremi!!!!!
En un bol barregem la farina d’ametlles, el
sucre morè, la mantega pomada i la xocolata desfeta. Una vegada tot ben
barrejat afegim els ous una mica batuts ( jo els he afegit de 2 en dos).
Barrejar tot bé fins formar una pasta espessa.
En un motlle desemmotllable folrem la base amb
paper de forn i posem la massa.
Enfornar aproximadament uns 35 minuts.
Deixar refredar en el motlle una estoneta i
després a sobre la reixeta.
Per fer la ganaché he posat la nata i la
xocolata a trossets en el microones a cops de 30 segons, una vegada desfeta he
afegit la mantega i ho he acabat de barrejar bé amb el batedor.
Tirem per sobra el pastís fins deixar-lo ben
cobert i sense escampar la xocolata amb res.
Adornar amb trossets de xocolata i ganaché.
Queda un pastís humit de dins i molt saborós!
Espero que us agradi!
El pastís és de Los dulces de Rachel Allen fent petites
modificacions en quant a la quantitat de xocolata (jo he posat 50g menys),
sucre (jo he posat sucre morè) i no he posat rom.
Un pastís boníssim per celebrar la diada!
ResponEliminaUn pastís boníssim, l'ametlla i la xocolata combinen super bé.
ResponEliminadoncs una bona bomba dolça,dolça, deu estar boníssim
ResponEliminauna bona bomba dolça,dolça, boníssim
ResponElimina