dimecres, 4 de juny del 2014

FULLAT DE FORMATGES

Aquesta és una recepta d’aquelles que cada vegada que obria el llibre de la Montserrat Seguí em donaven ganes de fer-la.
Ja sabeu que a casa agraden molt els formatges i tenint unes quantes restes de formatges per dins de la nevera no em vaig poder resistir a preparar la recepta!!!
Jo, la vaig simplificar pel fet que no vaig fer la pasta de full i amb això amb poc més de 15 minuts podem muntar el plat i treure’l a taula!





FULLAT DE FORMATGES

Ingredients:
1 làmina de pasta de full
Crema de formatge:
40 g de farina
375 ml de llet
50 g de mantega
1 ou
100 g de formatges ratllats (emmental, gruyere, mozzarella...)

Escalfar el forn a 200º dalt i baix i ventilador.
Tallar la làmina de pasta fullada en forma de rectangles, quadrats, triangles...
Marcar unes línies per sobra i pintar amb ou una mica batut.
Una vegada cuit deixem que es refredi i obrim per la meitat els trossos de pasta fullada.
Fem la crema de formatge desfent la mantega a foc fluix en un caçó de porcellana, després afegim la mantega i deixem que es torri una mica, seguidament aboquem la llet a poc a poc mentre remenem amb el batedor.
Deixem que cogui una mica i afegim sal, pebre i nou moscada.
Després afegim el rovell de l’ou i seguidament els formatges ratllats tot remenant acuradament.
Omplir cada quadrat amb la crema de formatge.



Espero que us agradi!

Recepta simplificada del llibre “Cuinar és senzill” de Montserrat Seguí



7 comentaris:

  1. una recepta ideal per aprofitar aquestes restes de formatge que ja no vol ningú...
    Boníssims!

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanta la pasta de full, es molt versàtil. No coneixia el teu bloc, em quedo una estoneta per aquí a veure que més coses bones tens.

    Jo també en tinc un, si em vols visitar em farà molta il.lusió, em trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com/

    ResponElimina
  3. M' agrada molt aquesta proposta, a mi també m' encanta el formatge de tot tipus.

    ResponElimina
  4. Apa!!! tot això ho tenies pendent de penjar?. Tot ha de ser bonnnniiiiissssssimmmmmm. Petons

    ResponElimina
  5. Hola: a mi també m'agraden els comentaris, je je.

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!