divendres, 5 de desembre del 2014

CRESTES, “EMPANADILLES” O RUBIOLS D'ESPINACS

Ara que ve un cap de setmana llarg i que de segur tindrem trobades amb els amics que millor que fer cosetes per picar?
Amb uns bons espinacs i quatre cosetes més, ja tenim fetes aquestes "empanadilles" per llepar-se els dits!!!
Són molt fàcils de fer i són una manera molt pràctica que els més petits i no tan petits mengin verdures disfressades!!!!



CRESTES, “EMPANADILLES” O RUBIOLS D'ESPINACS

Ingredients:
Massa:
325 g de Farina integral
125 g d’aigua
125 g d’oli
Una culleradeta de sal
Una culleradeta d’herbes aromàtiques

Farcit;
150 g d’espinacs frescos
1 ou dur
1 cullerada de tomàquet fregit
1 grapat de pinyons
1 grapat de panses
2 llaunes petites de tonyina
1 ceba petita
100 g de xampinyons
Sal i pebre

Per començar barrejarem tots els ingredients de la massa fins formar una pasta ben lligada, l’embolicarem amb paper film i la posarem a la nevera uns 30 minuts.
Mentre farem el farcit de la següent manera:

Tallarem la ceba ben petita i la posarem a sofregir amb molt poc oli, afegirem els xampinyons també ben talladets i deixarem que coguin a poc a poc.
Quan això estigui casi cuit afegirem els espinacs frescos, taparem la paella i deixarem que es coguin amb el propi vapor.
Finalment afegirem l’ou dur ben talladet o ratllat, les dues llaunes de tonyina, les panses i els pinyons. Corregirem de sal i pebre i deixarem refredar per poder anar omplint els rubiols.

Encendrem el forn dalt i baix amb ventilador a 180º

Una vegada refredat el farcit, dividirem la massa més o menys es 16 porcions que anirem estirant, farcint i tancat amb una forquilla o amb els motllos propis per fer les crestes. Anirem fent tantes crestes com pasta ens quedi.

En una safata de forn posarem paper de forn i col·locarem les crestes que les courem uns 10-12 minuts.
Deixar refredar, si podem i assaborir-les!
També es poden congelar i en el moment de menjar-les donar un cop de forn!




Espero que us agradin!


1 comentari:

Ànims deixeu comentaris!!!!