Amb aquesta recepta us vull explicar una massa
molt fàcil de fer i una manera de menjar verdures diferent.
La pasta amb la farina integral d’espelta
queda amb molt de sabor i a la vegada molt fina i bona de treballar. El
farciment pot ser de mil i una coses però si el que pretenem és menjar
verdures, amb els espinacs queda perfecta.
CRESTES, RUBIOLS O EMPANADILLES D’ESPELTA
FARCIDES DE VERDURES
Ingredients:
125 g d’aigua
325 g de farina integral d’espelta
Un pessic de sal aromatitzada o sal i una
culleradeta d’orenga
Farcit:
Un manat d’espinacs o espinacs congelats
2 llaunes de tonyina
4 cullerades de tomàquet fregit
1 ou dur
Un grapat de panses i pinyons( si us agrada el
contrast dolç i salat)
Per fer la pasta afegirem a la farina la sal,
l’aigua i l’oli i anirem amassant fins tenir una massa fina i fàcil de
treballar que deixarem reposar a la nevera uns 30 minuts.
Pel farciment hem de coure els espinacs i
llavors els barregem amb les dues llaunes de tonyina ben escorregudes, el
tomàquet fregit, l’ou dur i les panses i ho passem tot junt per la paella uns
minuts. Deixem refredar.
Estirem la pasta i tallem cèrcols de la mida
del motlle de les empanadilles, omplim amb una cullerada de farcit i tanquem.
Si no teniu el motlle, talleu els cèrcols, ompliu-los i tanqueu-los amb ajuda d’una
forquilla pressionant tot al voltant.
Escalfar al forn a 180-200º i coeu-los fins
que tinguin color, uns 15-20 minuts.
Espero que us agradin!
Que bones aquestes empanadilles !! I aquesta massa es ben fàcil de fer i de ben segur que no te res a veure amb le scomprades:
ResponEliminaPetons
Quines empanadilles més bones Silvia a casa els sa feim amb el mateix relleno però aquesta masa la tenc que probar de fer me encanta la farina de espelta es molt bona.
ResponEliminaUn petonet ben gran i molt bon cap de setmana.
M'encanten!!! Amb espelat ha de quedar una massa molt més gustosa.
ResponEliminaEl meu farcit preferit és el d'espinacs amb mató ;)
A casa ens agraden molt les empanadilles, però sempre compro la massa feta. M'anoto la teva proposta, sembla molt saborosa i saludable!
ResponEliminaPetonets!
Anna