Fa dies vem celebrar el “darrer dimarts” o “dia
de la sobrassada” i la costum és dinar de sobrassada torrada amb foc de llenya.
Amb el grup d’amics ens vem reunir i vem complir amb la tradició però a més a
més tothom va portar alguna coseta més, ja fos dolç o salat per compartir, com
ara un pastís de xocolata i plàtan, musclos, tortada, pa de pessic, braç de
gitano.... i jo vaig fer aquesta quiche que com altres vegades ja us he dit m’agraden
moltíssim!!!!
QUICHE DE CARXOFES AMB FORMATGE DE CABRA
Ingredients:
Massa brisa:
140 g de mantega
100 g de sucre
250 g de farina
Farcit:
3 carxofes
1 porro
1 cullerada de tomàquet concentrat
Formatge de cabra en porcions
2 ous
375 ml de llet calenta
Formatge parmesà ratllat
Sal , pebre i nou moscada
Fem una pasta brisa barrejant la mantega amb
el sucre , la farina i l’ou fins formar una massa compacta però a la vegada
manejable.
La deixem reposar a la nevera 30 minuts.
Mentre, netegem les carxofes i les tallem a
làmines fines i les sofregim amb molt poc oli.
Netegem el porro i el tallem en juliana i
l’afegim a la paella de les carxofes i acabem de sofregir tot junt.
Una vegada tenim les verdures sofregides,
afegim la cullerada de tomàquet concentrat i les reservem.
Batem els ous una mica i els barregem amb la
llet calenta, posem sal, pebre, nou moscada i el formatge .
Preparem la base en un motllo rodó i posem a
sobre les carxofes i el porro, tirem per sobre la barreja de llet i ous i posem
les rodanxes de formatge de cabra.
Es cou a 180º en el forn calent uns 25 minuts.
Espero que us agradi!
M'encanten les carxofes i ara estem en plena temporada i s'ha d'aprofitar.
ResponEliminaSegur que la quiche va tenir molt èxit!
Com molt be saps, les carxofes m'agraden de qualsevol forma i manera que estiguin fetes. Ha de ser molt bo. Petons
ResponEliminawoooww!! m'encanta la quiche, les carxofes i el formatge de cabra.....aixi que junt!! fabulóss!!! petons
ResponEliminales carxofes, a casa, durant la temporada mai en falten, ens encanten , i crec que combinades així amb el formatge de cabra han de resultar espectaculars... en prenc nota!!
ResponEliminaUfff tinc unes ganes de collir les de casa!!!
ResponEliminaUna quiche bonissima!! Mira tinc carxofes a la nevera I crec que tinc una lamina de pasta brisa....... no serà tan bona com la teva , pero m'has fet venir ganes de fer-ne per sopar:
ResponEliminaPetons
Se ve tan lindo y delicioso que quiero probar,abrazos y abrazos.
ResponElimina