dimecres, 20 de febrer del 2013

QUICHE DE CARXOFES AMB FORMATGE DE CABRA



Fa dies vem celebrar el “darrer dimarts” o “dia de la sobrassada” i la costum és dinar de sobrassada torrada amb foc de llenya. Amb el grup d’amics ens vem reunir i vem complir amb la tradició però a més a més tothom va portar alguna coseta més, ja fos dolç o salat per compartir, com ara un pastís de xocolata i plàtan, musclos, tortada, pa de pessic, braç de gitano.... i jo vaig fer aquesta quiche que com altres vegades ja us he dit m’agraden moltíssim!!!!

QUICHE DE CARXOFES AMB FORMATGE DE CABRA


Ingredients:
 
 Massa  brisa:
140 g de mantega
100 g de sucre
250 g de farina
1 ou


Farcit:
3 carxofes
1 porro
1 cullerada de tomàquet concentrat
Formatge de cabra en porcions
2 ous
375 ml de llet calenta
Formatge  parmesà ratllat
Sal , pebre i nou moscada







 Fem una pasta brisa barrejant la mantega amb el sucre , la farina i l’ou fins formar una massa compacta però a la vegada manejable.
La deixem reposar a la nevera 30 minuts.
Mentre, netegem les carxofes i les tallem a làmines fines i les sofregim amb molt poc oli.
Netegem el porro i el tallem en juliana i l’afegim a la paella de les carxofes i acabem de sofregir tot junt.
Una vegada tenim les verdures sofregides, afegim la cullerada de tomàquet concentrat i les reservem.
Batem els ous una mica i els barregem amb la llet calenta, posem sal, pebre, nou moscada i el formatge .
Preparem la base en un motllo rodó i posem a sobre les carxofes i el porro, tirem per sobre la barreja de llet i ous i posem les rodanxes de formatge de cabra.
Es cou a 180º en el forn calent uns 25 minuts.


Espero que us agradi!


7 comentaris:

  1. M'encanten les carxofes i ara estem en plena temporada i s'ha d'aprofitar.
    Segur que la quiche va tenir molt èxit!

    ResponElimina
  2. Com molt be saps, les carxofes m'agraden de qualsevol forma i manera que estiguin fetes. Ha de ser molt bo. Petons

    ResponElimina
  3. woooww!! m'encanta la quiche, les carxofes i el formatge de cabra.....aixi que junt!! fabulóss!!! petons

    ResponElimina
  4. les carxofes, a casa, durant la temporada mai en falten, ens encanten , i crec que combinades així amb el formatge de cabra han de resultar espectaculars... en prenc nota!!

    ResponElimina
  5. Ufff tinc unes ganes de collir les de casa!!!

    ResponElimina
  6. Una quiche bonissima!! Mira tinc carxofes a la nevera I crec que tinc una lamina de pasta brisa....... no serà tan bona com la teva , pero m'has fet venir ganes de fer-ne per sopar:
    Petons

    ResponElimina
  7. Se ve tan lindo y delicioso que quiero probar,abrazos y abrazos.

    ResponElimina

Ànims deixeu comentaris!!!!