I avui, un plat típic de la cuina menorquina.
Per celebrar Sant Miquel no se’ns va ocórrer res més que fer una caldereta de
llagosta. La temporada de llagostes ja ha acabat però per sort tenim coneguts
que ens van poder servir un parell i vam fer aquest espectacular plat.
CALDERETA DE LLAGOSTA
Ingredients:
1 pebrot verd
4 alls
1 pot petit de tomàquet triturat ( a poder ser
fet a casa)
Una picada : 6 ametlles, 3 quelitas,
julivert
Pa de “sopes”: llesques de pa torrat especial
per fer sopes
Oli
2 llagostes d’un quilo cada una
Tallem les cues de les llagostes a trossos,
separem les potes i el cap el
tallem per la meitat.
Sofregim les llagostes amb oli i reservem.
En el mateix oli sofregim la seva tallada molt
petita, afegim els alls talladets, després el pebrot verd i finalment el
tomàquet triturat. Salem. Tot ha de quedar ben sofregit.
Afegim la llagosta cuita i un got d’aigua per
comensal ( 5 gots en el meu cas).
Fem que arrenqui el bull i afegim la picada a
la que haurem afegit el fetge i les molles del cap que haurem
passat prèviament per la paella.
Deixem que bulli uns minuts, corregim de sal i
ja està per servir.
Es posen unes llesques de pa de “sopes”, es
tira el suc per sobre i els trossos de llagosta.
Millor es fer-la un dia per l’altre però llavors
haurem d’afegir més aigua perquè se l’haurà begut.
Uau, dir espectacular és quedar-se curt... És un plat de restaurant de tres estrelles!!!!
ResponEliminaSensacional, ideal per un dia de festa grossa.
Ja saps lo molt que m'agrada, però aquesta es sensacional.
ResponElimina