Aquest any he tornat a fer un tortell!!!! pel que han dit els de casa i els amics a estat ben bo!!!! La veritat és que la recepta estava assegurada però....
Vaig seguir la recepta d'Ibán Yarza del seu llibre Pan Casero on està molt ben explicat.
Jo l'he farcit de crema pastissera i amb un vinet dolç... ha quedat boníssim!!!
TORTELL DE REIS 2014
Ingredients:
Massa mare:
90 g de farina
50 g de llet
2 g de llevat fresc
Massa:
Massa mare
340 g de farina de força
120 g de llet
2 ous
80 g de sucre
15 g de llevat fresc
5 g de sal
60 g de mantega
20 g de rom
14 g d'aigua d'azahar
pell de taronja
pell de llimona
branca de canyella
Crema pastissera
Fruites confitades i sucre per adornar
El dia abans barregem els ingredients de la massa mare fins formar una massa homogènea.
Ho deixem reposar a la nevera dins una fiambrera tapada.
També el mateix dia infusionem la llet amb la canyella, la pell de llimona i la de taronja. Una vegada freda la reservem a la nevera.
A l'endemà treiem la massa mare de la nevera i la llet i deixem que agafi temperatura.
Preparem la massa ajuntant tots els ingredients, la farina, la llet infusionada a la que haurem retirat les pells de llimona i taronja, els licors, els ous, el sucre, el llevat i la sal.
Els líquits els afegim a poc a poc per si la massa quedés clara.
Una vegada ben pastada deixem que reposi 10 minuts i tornem a amassar uns 5 minuts més.
Llavors incorporem la mantega a trossets que haurà d'estar tova però no desfeta i anem amassant fins que es formi una massa llisa i brillant.
Deixem reposar fins que augmenti el doble.
Després li treiem tot l'aire apretant-la bé , formem una bola i tornem a deixar que reposi 15 minuts.
Una vegada reposada la posem a sobre un paper de forn i des del centre cap a de fora anem fent el tortell fins la mida desitjada. Pintem amb ou batut.
En aquest moment amaguem la figura i la fava o si la farcim l'afegim quan posem la crema, la nata o la trufa.
Deixem que reposi més o menys 90 minuts i tornem a pintar amb ou batut i decorem amb les fruites confitades, ametlles, sucre humit...
Coure amb el forn calent, dalt i baix, ventilador uns 25 minuts a 175º.
Una vegada freda, obrim el tortell i el farcim d'allò que més ens agradi, en el meu cas me'l van demanar de crema!
Espero que us agradi!!!
PD: aquesta és la recepta que ha agradat més de tots els que he fet fins ara!!!
Un tortell de luxe !!!
ResponEliminapetons i bon any .
Vas notar alguna cosa al fer que refredes dins del forn?. T'ha queda precios i te una pinta de bo¡¡¡¡.
ResponEliminaPetonets