dimecres, 27 de març de 2013

FORMATJADES DE BROSSAT



Aquesta vegada toquen les formatjades de brossat, una altra especialitat de Menorca i que un temps enrere només es menjaven per Setmana Santa però ara les trobem tot l’any i si a  més a més les aprenem a fer encara en menjarem més!!!!
La massa és la mateixa que us vaig presentar per les formatjades de carn però canvia la manera de tallar-les.


FORMATJADES DE BROSSAT
 
Ingredients:

Massa:
600 g de farina normal
200 g de greix (100 d’oli i 100 de seu)
150 ml d’aigua
30 g de llevat de forner
Farcit:
½ k de brossat
250 g de sucre
3 ous
Canyella i pell de llimona (segons gustos)
Per preparar la massa barregem l’aigua tèbia amb el llevat, després afegim les grasses i finalment la farina i anem pastant fins formar una massa  forta i i a la vegada bona d’estirar.
Dividim la massa en porcions (unes 20 bases i 20 tapes)
Per fer el farcit barregem el brossat amb el sucre, la canyella i la pell de llimona i anem afegint els ous d’un en un (jo només he posat 2 ja que eren grossos). Barregem fins que tot estigui barrejat però sense remenar per remenar!!!
Agafem una porció per fer de base, l’estirem,a sobre posem una cullerada del farcit, mullant les voreres per poder enganxar amb la massa que posarem de tapa, fem la tapa fent uns tallets en zig-zag, la posem a sobre i amb el motlle de formatjades de brossat la tallem. Les anem posant en una safata de forn amb paper i enfornem a 180º uns 30 minuts.


Espero que us agradin!

dissabte, 23 de març de 2013

MAGDALENES CLÀSSIQUES XAVIER BARRIGA



Aquestes magdalenes surten en el llibre PAN de Xavier Barriga, d’ell he tret unes quantes receptes que a vegades vaig modificant segons els gustos de casa.
Avui us presento les magdalenes clàssiques, les de tota la vida, les de ous, farina, sucre i oli ( bé i uns quants ingredients més) que queden boníssimes per esmorzar, berenar, a mitja nit...


MAGDALENES CLÀSSIQUES XAVIER BARRIGA
Ingredients:
125 g d’ous
175 g de sucre
60 ml de llet
190 ml d’oli de gira-sol
210 g de farina
5 g de llevat Royal
Un pessic de sal i la ratlladura d’una llimona
Agafem els ous i el sucre i els batem fins que la barreja estigui ben homogènia. Després hem d’anar afegint la llet i l’oli a poc a poc .
Una vegada tot barrejat afegim el Royal i la raspadura de per finalment afegir la farina passada pel sedàs. Barregem molt bé aquesta pasta i l’hem de deixar reposar a la nevera un mínim d’una hora (si és més no passa res).
Escalfeu el forn a 250º.
Passat el temps de repòs, ompliu els motlles de magdalenes amb la pasta  fins una mica més de la meitat i s’enforna uns 14 minuts, baixant la temperatura a 210º.
Ja teniu un bon esmorzar per demà!!!



Espero que us agradin!

dimecres, 6 de març de 2013

PASTÍS DE CIGRONS I XOCOLATA



Fa dies vaig descobrir un nou bloc food and wellness i una de les receptes que em va cridar més l’atenció va ser aquest pastís de cigrons amb xocolata, que va ser tota una novetat per presentar en els amics.
Només els hi vaig demanar els ingredients i es clar!!!! ningú va endevinar  que portava cigrons!!!



Us el presento i espero que el proveu!!!
Ahhhh i feu el joc d’endevinar!!!



PASTÍS DE CIGRONS I XOCOLATA
Ingredients:
La pell d’una taronja
140 g de sucre morè
200 g de cigrons cuits
1 plàtan
150 g de suc de taronja
3 ous
80 g de cacau pur
1 culleradeta de llevat Royal
50 g de nous

Escalfem al forn a 180º.
En el got de la Thermomix triturem la pell de la taronja juntament amb el sucre uns 20 seg.  Vel. 7
Després afegim els cigrons, el plàtan i el suc de la taronja que havíem tret la pell i triturem tot 30 seg.  a vel. 5-10.
Seguidament afegim els ous d’un en un a vel. 3’5. Una vegada ben barrejats els ous, parem i afegim el cacau, el llevat i programem 10 seg. vel. 6.
Afegim les nous i remenem amb l’espàtula.
Posem la barreja en un motlle de plum cake engrassat i el coem uns 40-45 minuts.
Una vegada fred el desemmotllem i adornem amb sucre llustre.




Espero que us agradi!!!