dimarts, 27 de gener de 2009

PASTÍS DE GALETES


Aquest es un pastís molt senzill que la meva mare ens feia sempre pels aniversaris ( a mi, les meves cosines i tots els que li demanàven) i que quan els hi vaig explicar els meus fills ells també m'el vàren demanar.


Ingredients:

1 paquet de xocolata Les Comes en pols o altres marques 200grs aproximadament
1 paquet de galetes Dalias o quadrades ( la marca és el de menys ja que fa més de 30 anys que el fem)
250 gr. de sucre
250gr. de mantega (matequilla)
3 clares montades
llet
cognac si és vol

Fa molt de temps quan encara no existíen les thermomix, turbo chef... es feia a mà i costava una mica però ara és un moment fer-lo.

Es barreja la xocolata en pols amb el sucre i la mantega tova. Es va barrejant fins que el sucre casi no es nota (a nosaltres ens agrada notar una mica el crec crec del sucre). Una vegada ben barrejat es monten les clares a punt de neu i s'afegeixen en compte. (la pasta aquesta ja és boníssima així)
Després es suquen una mica les galetes amb la llet ( molt poc que sino es trenquen) i el rajolí de cognac (si només és per nens no el poso) i es fan capes de galetes i de xocolata, sempre acabant amb xocolata.

Jo després l'adorno amb trossets de xocolata i "lacasitos", sucre en pols...

Depenen de la gent que hagi de menjar el faig doble de tot i les formes canvien segons l'inspiració del moment (quadrat, rectangular, fent dobles pisos, dibuxant una carretera o el nombre d'anys del que fa l'aniversari).
1 comentari:

theyoungfamily3 ha dit...

Silvia!! Gràcies per penjar aquesta recepte!!! Jo l'havia perdut ja fa molts anys.
Aquest any la faré per l'escola del Marc el dia del seu cumpleanys, segur que té èxit!!

Em porta uns records tant i tant bons!!!

Maria