diumenge, 18 de setembre del 2011

PANETS AMB MANTEGA TORRADA



Els panets que avui us presento tenen la mida i textura ideal per esmorzar els nens a l’escola. El que jo faig es fer-ne prou i congelar uns quants, així cada dematí  trec els necessaris, els omplo i s’enduen un bon esmorzar. Hi ha que dir que els que no anem a l’escola també ens en duem d’aquests panets!


Ingredients:
500 g de farina
10 g de sal
280 ml d’aigua
15 g de llevat
30 g de mantega
15 g de sucre
10 g de llet en pols ( si no tinc llet en pols poso una mica de llet i menys aigua)
Seguint la recepta del Xavier Barriga el primer que hi ha que fer es torrar la mantega fins que estigui fosca i deixar-la refredar.
A la pastadora posarem tots els ingredients secs en una marxa lenta i anirem afegint l’aigua i la mantega a poc a poc. Després augmentarem la velocitat i deixarem que pasti fins formar una massa elàstica.
Retirarem la massa de la pastadora i formarem unes 10 boles que enfarinarem i deixarem reposar uns 30 minuts tapades amb un drap humit.
Passat aquest temps de repòs formarem els panets fent petits doblecs cap al centre i els deixarem reposar damunt un drap enfarinat fins que augmentin el seu volum.
Una vegada passat el temps de ferment  es giren i es posen a la safata del forn esquitxats amb aigua, per coure’ls  amb humitat (posar una olla amb aigua dins el forn per generar vapor) a uns 220º durant uns 16-18 minuts.
Espero que us agradin!



5 comentaris:

Gemma ha dit...

Fer pa a casa és molt gratificant, oi? L'oloreta que surt del forn és deliciosa.
Aquests panets es veuen fantàstics, tenen l amida perfecte per l'entrepà de mig matí :)

Mercè ha dit...

Sílvia, uns panets fantàstics tant per esmorzar com per berenar, tant pels petits com pels grans!! ;)
Petons!

Sílvia A. ha dit...

Hola noies!a casa van perfectes per l'esmorzar de tots!!!

MaryLou ha dit...

Quins panets més bons!!!! t'han quedat preciosos!!!
Petonets

SUSANNA ha dit...

Hola SIlvia, guapa tu


aquesta també me la emporto, je,je, que bons

mil petonets SUsanna