dimecres, 7 de setembre del 2011

"SALPICÓN" ???




I avui per sopar… “salpicon”, no ser com dir-ho amb català, així que des d’aquesta finestra oberta a tothom que algú em doni la paraula correcta.Per aprofitar els pebrots de l’hort i les cebes collides pel mes de juny, els ous de les meves gallines i la calor que encara està fent he volgut fer aquest plat ben fresquet.
Ingredients:

4 patates
150 g de surimi
100 g de gambes
100 g de pebrot verd
100 g de pebrot vermell
50 g de ceba2 ous durs
200 g d’oli
50 g de vinagre
Sal i pebre


Les patates són el que ens farà de base en aquest plat. Es poden fer bullides amb pell o al microones. Jo les faig al microones, ben rentades, les pelem i les punxem, després les posem en un bol amb una mica d’aigua i les tapem per coure-les uns 14 minuts a 900w. Una vegada cuites i fredes les pelem i les tallem fent llenques d’un cm.Les gambes si són fresques, les fregim una mica, les pelem i reservem. Xafem les pells i els caps i reservem per a la vinagreta el suc que surt.Per fer el “salpicón” es piquen tots els ingredients a mà o amb picadora fins deixar-los a la mida que més ens agradi. Afegir sal i pebre.Després es fa la vinagreta amb l’oli i el vinagre i el suc de les gambes, fent una bona batuda amb el batidor.Una vegada fet es barreja la vinagreta amb el “salpicón”.Per muntar el plat es posa una base de patata, a sobra el “salpicón” i després una gamba per decorar.S’ha de servir ben fred, que així refresca molt més.
 
Espero que us agradi!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs un "salpicón" boníssim!! Ja me'l menjaria jo per sopar avui!
Petonets
Sandra

Gemma ha dit...

"Picadillo" tampoc sona gaire català, oi? Je je je...
Es digui com es digui, té una pinta deliciosa!

Sílvia A. ha dit...

Gràcies! a veure si entre tots trobem una paraula.

Mercè ha dit...

Sílvia, em sap greu no poder-te ajudar... no en tinc ni idea! De totes maneres, em sembla un plat sensacional per aquesta calor enganxosa que tenim! ;)
Petons!

Miquel Fornas ha dit...

El terme correcte en català per "salpicón" seria "còctel".