dimecres, 1 de febrer del 2012

GRATINAT DE PATATES


Aquesta és una d’aquelles receptes bones de fer , sempre tenim els ingredients i normalment agrada a tothom. En total en una hora tenim un primer plat o un acompanyament ben bo i mentre cou en el forn fem el segon plat, una amanida i el postre!



GRATINAT DE PATATES
Ingredients:
1 k de patates
30 g de mantega
½ de llet
2 ous
Formatge tendre
100 g de Roquefort
Oli,sal,nou moscada




Pelem les patates i les tallem finetes com per fer truita. Després tallem el formatge tendre a trossets.
Posem un raig d’oli en una safata de forn i fem capes alternes de patates, formatge tendre i roquefort (nosaltres afegim formatges forts a tot ja que ens agraden molt).






Després preparem la barreja dels ous amb la llet, una mica de sal, la nou moscada i la tirem per sobre les patates. Posem unes boletes de mantega per sobre i ho enfornem a forn mig uns 40 minuts. Mirar si les patates estan prou cuites amb un escuradents.
Espero que us agradi!

3 comentaris:

QUIMA ha dit...

Aquesta e suna d'aquelles receptes, amb ingredients ben cotidians i que es bonissima:
petons

mercè ha dit...

Aquestes receptes ho tenen tot. Senzillesa, gust, finor, atipen...A vegades les coses més senzilles son UN GRAN PLAT a taula. Una abraçada.

Gemma ha dit...

Sensacional! Un clàssic que té l'èxit assegurat. I amb el fred d'avui, aquestes guarnicions de forn calentones són les que vénen més de gust ;)