dimecres, 19 de setembre del 2012

PA AMB SEGÓ DE CIVADA



Fa dies que una amiga cada vegada que veu el pa que porto per esmorzar no pot fer de menys i em demana quan li faré un pa.
Avui ha arribat el dia ja que amb el que ha insistit no puc només donar-li un parell de llesques com ella vol, sinó que li he fet un pa sencer que li durarà 3-4 dies i així podrà presumir de pa fet a casa.
El pa és un pa bàsic de farina blanca enriquida amb segó de civada i oli, hi ha que dir que m’agrada més posar com a grassa oli d’oliva que no pas mantega, però això  deixo que ho trieu vosaltres mateixos.
L’he fet amb la panificadora ja que per aquestes terres encara fa calor i fa una mica de mandra encendre el forn, però pels que no en tingueu tan fàcil com amassar a ma, deixar llevar 1 hora, tornar a amassar i donar-li forma o posar-lo en un motlle de plumcake fins que pugi i enfornar a 210º durant 45 minuts.




PA  AMB SEGÓ DE CIVADA (panificadora)

Ingredients:
500 g de farina de força
3 cullerades de segó de civada (50 g)
300 ml d'aigua
50 ml de llet
20 g d’oli
8 g de sal
25 g de llevat

Posar tots els ingredients pel mateix ordre a la panificadora i programar pa blanc, pes 1000g i màxim de torrat.
En la meva panificadora el programa dura 3h. i en un tres i no res ja tenim el pa fet.
Una vegada ha acabat el temps hem d’esperar 5-10 minuts per poder-lo desemmotllar-lo bé.



Espero que us agradi!!!


5 comentaris:

MaryLou ha dit...

Boníssim!!! i la oloreta que fà tota la casa mentre cou...
Petonets

Gemma ha dit...

Ostres, quina sort que té la teva amiga :)
El pa casolà és boníssim!

Visc a la Cuina ha dit...

La teva amiga devia estar ben contenta amb aquest pa tan guapo!

Andreu Al`piste ha dit...

Filla cada sorprens amb un plat, postrre o pa a quin millor.

Anònim ha dit...

Hace un par de semanas, esta amiga y compañera de trabajo, accedio a mi petición de hacerme un pan (despues de varias indirectas de que buena pinta tenía siempre las rebanadas de pan que traía para desayunar..jejeje)señora/es !!!!!una verdadera delicia...una textura y un sabor...buensímos..una verdadera delicia para el paladar...pero ahí no queda todo...un par de días más tarde....trae una magdalenas de chocolate que....madre mía...una delicatesen....
Gracias por cuidar tan bien de tus amigos....por mi que sea por muchos...muchos años...ERES FANTÁSTICA Y UNA COCINERA MARAVILLOSA....
MIKE