dijous, 28 de febrer del 2013

CANELONS DE LA MAMA (O SEMBLANTS)




Avui és el meu aniversari i en homenatge a la persona que em va portar en aquest món, a la persona que m’ha ensenyat a cuinar, a la persona que m’ha ajudat a créixer, a la persona a qui demanar ajuda en tants i tants temes, a la persona...  (tot això amb l’ajuda del meu pare!) us presento els canelons de la meva mare, si més no els més semblants que m’han sortit!
Espero que us agradin tant com a casa nostra!

CANELONS DE LA MAMA (O SEMBLANTS)
Ingredients:
150 g de coll de tocino (tallat a trossets)
150 g de coll de vedella (tallat a trossets)
150 g de pit de pollastre (tallat a trossets)
1 ceba
Claus d’olor
1 cullerada de farina
½ got de llet
½ got de vi blanc
Oli
Sal, pebre, nou moscada
1 capseta de canelons El Pavo
Formatge ratllat
Beixamel:
50 g de mantega
110 g de farina
800 ml de llet
Sal, pebre blanc i nou moscada
En una rostidora daurem la carn amb una mica d’oli posant la ceba en mig amb tot de claus d’olor clavats (penseu a comptar els claus per després treure tots els que hem posat!)
Una vegada la carn està rostida afegim un raig de vi blanc i sal i la retirem, traiem els claus a la ceba i ho piquem tot molt bé.
En l’oli que ha quedat afegim una cullerada de farina, la torrem i afegim la carn picada, barrejant-ho tot bé i a poc a poc anem afegint el mig gotet de llet fins que ens quedi ben melós.
Deixo refredar la carn i mentre bullo els canelons.
Una vegada cuits, baixo la cocció afegint aigua freda a l’olla i els vaig traient d’un amb un i els poso a sobre d’un drap blanc humit, poso el farcit i els embolico.
Per fer la beixamel, escalfem la mantega, afegim la farina i la torrem, després afegim la llet i anem remenant tot fins que espesseixi, llavors afegim la sal, el pebre blanc ( no negre que llavors es veuen les miques!) i la nou moscada.
A la safata on posarem els canelons posem una capa de beixamel i a sobre els canelons amb la junta a la part de dalt (així quan els servim amb la pala no els obrim), després posem una bona capa de beixamel, unes boletes de mantega i formatge ratllat.
Encenem el gratinador del forn i gratinem.
Espero que us agradin!






5 comentaris:

Andreu Alpiste ha dit...

POTSER NO SIGUINS BEN BE IGUALS, PERÒ SEGUR QUE ESTAN FETS AMB EL MATEIX AMOR I CARINYO QUE TENS PER NOSALTRES I EL NOSTRE PÈR A TU I TOTS ELS TEUS.

lacuinadesempre.cat ha dit...

Ay, la mama !!!

QUIMA ha dit...

FELICITATS !!!
Segur que están fet amb tot el carinyo del mon i aixi segur que surten bonissims.
Petons

Gemma ha dit...

Per molts anys!!!!!
Els canelons de la mare són els millors del món, oi? ;)

Sílvia A. ha dit...

Com tots dieun els canelons de cada casa són els millors!!!