dimecres, 27 de març del 2013

FORMATJADES DE BROSSAT



Aquesta vegada toquen les formatjades de brossat, una altra especialitat de Menorca i que un temps enrere només es menjaven per Setmana Santa però ara les trobem tot l’any i si a  més a més les aprenem a fer encara en menjarem més!!!!
La massa és la mateixa que us vaig presentar per les formatjades de carn però canvia la manera de tallar-les.


FORMATJADES DE BROSSAT
 
Ingredients:

Massa:
600 g de farina normal
200 g de greix (100 d’oli i 100 de seu)
150 ml d’aigua
30 g de llevat de forner
Farcit:
½ k de brossat
250 g de sucre
3 ous
Canyella i pell de llimona (segons gustos)
Per preparar la massa barregem l’aigua tèbia amb el llevat, després afegim les grasses i finalment la farina i anem pastant fins formar una massa  forta i i a la vegada bona d’estirar.
Dividim la massa en porcions (unes 20 bases i 20 tapes)
Per fer el farcit barregem el brossat amb el sucre, la canyella i la pell de llimona i anem afegint els ous d’un en un (jo només he posat 2 ja que eren grossos). Barregem fins que tot estigui barrejat però sense remenar per remenar!!!
Agafem una porció per fer de base, l’estirem,a sobre posem una cullerada del farcit, mullant les voreres per poder enganxar amb la massa que posarem de tapa, fem la tapa fent uns tallets en zig-zag, la posem a sobre i amb el motlle de formatjades de brossat la tallem. Les anem posant en una safata de forn amb paper i enfornem a 180º uns 30 minuts.


Espero que us agradin!

2 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

doncs és la primera vegada que les veig, pero per la pinta que tenen han d'estar ben bones! petons

La Cuina Violeta ha dit...

Sílvia,
Tenen una pinta exquisida. M'ha fet gràcia el nom: formatjades. Tot el que ve de les illes és tan bo!
Nani