dimecres, 5 d’octubre de 2016

PA DE MOTLLE ( més bo i més saludable)




Continuo pensant coses per esmorzar!!! Els dissabtes i diumenges m'agrada molt esmorzar amb els meus fills i acostumo a preparar torrades amb mantequilla i melmelada (fetes a casa), pa amb oli i sal,  suc de taronja o suc de vitamines, són uns moments de seure tranquils, xerrar i fins hi tot posar-nos d'acord per comentar algun programa de la tele que ens agradi a tots.
Per fer les torrades el més fàcil seria agafar un pa de motlle industrial i ja està, doncs no!!! el més fàcil és fer aquest pa de motlle amb un gust i una textura espectacular!
I aquest dissabte passat el meu fill em va dir: mama, ja se que  vull esmorzar entra setmana! vull pa amb mantequilla i melmelada!!! Vaig esglaiar els ulls ja que això volia dir coure més pa!!! però de veritat que val la pena veure com se'l menja cada matí i fins hi tot llevar-se 10 minuts abans per gaudir d'un bon esmorzar!



Ingredients:

425 g de farina
10 g de llevat
1 ou
45 g d'oli
180 g de llet
5 g de sucre
10 g de sal





En un bol posem la farina, afegim el llevat esmicolat, l'ou, l'oli, la llet, el sucre i la sal.
A mà o a màquina amassem durant uns 8-10 minuts.
Mentre preparem un bol untat amb oli i quan la massa està ben lligada empolsimem el marbre amb una mica de farina i formem una bola que deixarem que reposi dins el bol fins que dupliqui el seu volumen.
Una vegada hagi crescut tornem a posar la massa a sobre del marbre i amassem formant un rectangle que doblegarem un terç marcarem amb la base de la nostra mà i tornarem a doblegar fins que quedi de la mida del motlle que també haurem pintat amb oli.
El deixem reposar fins que augmenti una mica per sobre de la vora del motlle.
Mentre haurem encès el forn a 200ºC.
Una vegada hagi ben augmentat enfornem i baixem la temperatura a 180ºC durant uns 35-40 minuts.
Una vegada cuit esperem uns 5 minuts per desemmotllar-lo i el deixem refredar del tot per poder-lo tallar i degustar.

Espero que us agradi!

P.D: recepta de Gastronomia&Cia

2 comentaris:

Laura.a ha dit...

Uau!! Quina bona pinta! Segur que és boníssim!
M'apunt sa recepta!!

Andreu Alpiste Perez ha dit...

hola. vist el pa blanc com la neu, dolç com la mel, bo com la pastissera, i amb l'amor d'una mar... Ha d'esser delicios