divendres, 18 de setembre del 2020

ESCALIVADA

 

A casa tenim hort i com cada any quan arriba la temporada de pebrots i albergínies que millor que fer escalivada per acompanyar un plat de carn, peix, ous, patates o amb unes bones anxoves de L'Escala!!!
Nosaltres quan en fem, en fem quantitat ja que ho congelem en bosses de congelar per separat els pebrots i les albergínies i si vull fer escalivada, coca de pebrots, mousse d'escalivada... ja ho tinc mig preparat! I que em dieu d'un entrepà de pebrots escalivats , tonyina i olives? Bé, ja us he donat moltes idees a fer, espero que us agradin!





Ingredients:
Pebrots vermells
Albergínies
Oli verge


Encenem el grill del forn ( el meu forn té una opció de grill ràpid) a 220-230º.
Mentre rentem els pebrots i les albergínies.
Amb un paper de cuina amb oli verge pintem els pebrots i les albergínies.
Ho posem al forn i anem vigilant que es vagin torrant per anar donant-los la volta fins que estiguin ben torrats per tots costats.
Una vegada torrats els traiem de la safata del forn i els posem dins una olla, fins que estiguin freds. Això ens facilitarà la feina de pelar-los.
Una vegada pelats els tallem a tires amb els dits i els col·loquem a una safata per servir.
Els reguem d'oli verge i una mica de sal, també podem afegir uns alls picats, unes anxoves, tonyina o sense res més, que ja són prou bons!!!








Espero que us agradi!!!




2 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Súper bona l'escalivada. Nosaltres, qu<n ens hi posem, também en fem quantitat I la congelem. És un bon recurs per un munt de coses, veritat?

PTNTS
Glòria

Unknown ha dit...

La meva filla la va preparar.La mare la va presentar bonissima.