divendres, 5 de març del 2021

CREMA DE CARABASSA


I avui una crema de carabassa en dues versions!!!La versió més llarga però amb un punt caramel·litzat que no té preu i la versió ràpida amb Thermomix. Les dues surten ben bones i depenent del temps que tingueu podeu fer una o l'altre. Jo aprofito el forn per fer diferents coses al mateix moment com unes carxofes, moniatos, carabassa, una quiche, una coca... tot a nivells i el forn ben omplert!!!









 Ingredients:

1 carabassa

1 ceba

1/2 porro

1 pastanaga

1 patata mitjana

300-400 ml d'aigua

sal i pebre




Encenem el forn a 180º.

Tallem la carabassa per la meitat, li fem uns talls en diagonal (com un enreixat), reguem d'oli, sal i pebre i enfornem uns 30 minuts.

Mentre pelem la ceba i el porro, i ho ofeguem amb una mica d'oli verge. Quan comenci a estar estofadet afegim la patata en quatre parts i la pastanaga a rodanxes, li donem una remenada i afegim l'aigua deixant que cogui uns 20 minuts. Passat el temps afegim la carabassa al forn, deixem que arrenqui el bull uns 2 minuts i triturem. Corregim de sal i de textura afegint una mica més  o menys d'aigua segons els nostres gustos.

Espero que us agradi!





Hi ha una versió Thermomix  (quan no tinc tant de temps) més senzilla però igual de bona que jo també faig però posant els ingredients de més amunt. 

1. Posar la ceba, pelada i tallada, el porro tallat a rodanxes i l'oli (30 gr) en el got. Programar 7 minuts, 100º i velocitat 3 1/2.

2. Pelar la carabassa ( o posar la carabassa que venen al buit ja tallada!), la patata i la pastanaga juntament amb l'aigua i la sal. Programar 30 minuts, 100 º velocitat 1 1/2.

3. Passat el temps triturar  1 minut a velocitat 5 i 3 minuts a velocitat 8.

Espero que també us agradi la versió ràpida, no té el punt caramel·litzat de la carabassa al forn però també queda molt fina!



2 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Jo sempre la faig amb la carabassa escalivada ... aprofito quan engego el forn hehehe I després l’envaso al buit i la congelo o la poso en pots al bany maria... així sempre tinc carabassa a punt per fer crema😉

Ptnts
Glòria

Sílvia A. ha dit...

Molt bona idea Glòria!!!