dissabte, 29 d’octubre del 2011

PASTÍS DOLÇ


Presentació



Quan érem  petits a casa una de les llaminadures que ens feien per berenar era llet condensada cuita. Fèiem muntanyes de galetes “Maria” farcides de llet condensada i jugàvem amb els amics a veure qui la feia més alta.
Recordant aquells moments vaig anar a comprar un pot de llet condensada, el vaig coure i vaig omplir aquest pa de pessic per celebrar l’aniversari del fill d’uns amics.
Uf! Quins records a  llet condensada cuita !







La base
 Ingredients:
 Pa de pessic:
 125 g  de sucre
 125 g de farina
 4 ous
 1 culleradeta de Royal
 Raspadura de llimona

1 pot de llet condensada
Almívar
Ametlles per decorar

El dia abans, per tal  que estigui freda, bullim la llet condensada (sense obrir el pot) amb l’olla a pressió durant uns 30 minuts. Reservem.
Per fer el pa de pessic: en un bol hem de barrejar els ous sencers amb el sucre fins que quedi una crema esponjosa, llavors afegir la raspadura de llimona.
Després afegim la farina i el llevat tot passat pel sedàs, remenem una mica fins incorporar-ho tot bé.
En un motlle de 26 cm untat amb mantega i millor amb un paper de forn al fons coure’l al forn calent  180º uns 30 minuts.
Quan el traiem del forn, per treure-li l’aire el deixem caure d’un pam al terra tres o quatre vegades i així no baixa.
Fem un almívar amb quatre cullerades d’aigua i quatre de sucre i ho coem a poc a poc fins que s’espesseixi una mica. Deixem que es refredi.

Una vegada fred, obrim el pa de pessic pel mig i el reguem amb l’almívar per després omplir-lo amb la llet condensada cuita.
Finalment, el decorem amb les ametlles.




Espero que us agradi!