Presentació |
Quan érem petits a casa una de les llaminadures que ens feien per berenar era llet condensada cuita. Fèiem muntanyes de galetes “Maria” farcides de llet condensada i jugàvem amb els amics a veure qui la feia més alta.
Recordant aquells moments vaig anar a comprar un pot de llet condensada, el vaig coure i vaig omplir aquest pa de pessic per celebrar l’aniversari del fill d’uns amics.
Uf! Quins records a llet condensada cuita !
Pa de pessic:
125 g de sucre
125 g de farina
4 ous
1 culleradeta de Royal
Raspadura de llimona
1 pot de llet condensada
Almívar
Ametlles per decorar
El dia abans, per tal que estigui freda, bullim la llet condensada (sense obrir el pot) amb l’olla a pressió durant uns 30 minuts. Reservem.
Per fer el pa de pessic: en un bol hem de barrejar els ous sencers amb el sucre fins que quedi una crema esponjosa, llavors afegir la raspadura de llimona.
Després afegim la farina i el llevat tot passat pel sedàs, remenem una mica fins incorporar-ho tot bé.
En un motlle de 26 cm untat amb mantega i millor amb un paper de forn al fons coure’l al forn calent 180º uns 30 minuts.
Quan el traiem del forn, per treure-li l’aire el deixem caure d’un pam al terra tres o quatre vegades i així no baixa.
Fem un almívar amb quatre cullerades d’aigua i quatre de sucre i ho coem a poc a poc fins que s’espesseixi una mica. Deixem que es refredi.
Una vegada fred, obrim el pa de pessic pel mig i el reguem amb l’almívar per després omplir-lo amb la llet condensada cuita.
Espero que us agradi!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada