dijous, 14 de gener de 2010

PASTÍS DE PORROS I GAMBES DE LA NIT DE REIS





Hola a tots i totes!
Ja han passat les festes i tots tornem a la rutina de cada dia i ens hem de posar les piles amb totes les coses que han quedat pendents.
Després de fer tants de menjars, comprar regals i rebre visites, a casa vàrem tenir una visita molt especial: van venir els Reis de l'Orient la nit de reis i com diu el meu fill "van venir els de debó, mama! no són homos (així és com es diu a Ciutadella) són reis! i la careta il•luminada per l'il•lusió de la visita.
Per aquesta visita tant esperada vaig preparar quatre coses ja que els amics estaven tots convidats i com sempre es fan les tantes i tothom té gana. Fet i posat varem ser uns vint-i.tants i vaig preparar unes pizzes de roquefort, unes de tonyina, unes pastes fullades amb formatge i altres amb frankfurts,un pastís de porros i gambes, uns panets amb xocolata, unes lioneses amb nata... una mica de tot perquè la gent es seríis el que volgués i els reis poguessin omplir la panxa que el vespre que els hi esperava era molt llarg.
I després de quatre fotos del dia més emocionant pel meu fill i de tots els nens que varen venir us dono la recepta del pasíis de porros i gambes.
La recepta està treta d'un llibre que em van regalar pel Caga Tió sobre "Nadal i tradició culinaria a Catalunya" d' El Periodico. La veritat és que el llibre no està gaire bé escrit i algunes receptes no estan del tot ben explicades però se li pot treure el suc canviant algunes cosetes.

PASTÍS DE PORROS I GAMBES

Ingredients:
6 porros
6 ous
250 grs de gambes
250 ml de nata per cuinar
100 grs de mantega
sal
pebre

Per la crema de gambes
els caps i pells de les gambes
250ml de nata per cuinar.

Hem de netejar els porros, tallar-los i coure'ls amb la mantega. Una vegada cuits els passem pel minipimer i reservem.
Pelem les gambes i les fregim una mica,
Barregem els ous, la nata les cues de les gambes i els porros triturats posant sal i pebre.
Es posa en un motllo de plum-cake i s'enforna amb el forn calent a 180º i al bany maria durant 1 hora aproximadament.
Deixar refredar per desenmotllar-lo.
Per fer la crema de gambes sofregim els caps i les pells una mica i afegim la nata deixant que arrenqui el bull. Després es passa pel colador xinès per deixar la crema fina. Adornar segons gustos, jo vaig reservar unes gambes per posar a sobra el pastís.
Espero que us agradi!

6 comentaris:

ELS PEIXOS ha dit...

Hola , que tal , com esteu ???
Per ser que ja tenim que tornar a la normalitat , tu ens ensenyes un pastis d´allò més bo!!!!
Felicitats i Bon any.!!

Gemma ha dit...

Aquests pastissos freds m'encanten, són molt versàtils i sempre et fan quedar bé. Molt bona tria per a una nit tan màgica com la de Reis ;)

Sílvia A. ha dit...

Va anar molt bé i tothom va gaudir de l'innocencia dels nens.

La cuina vermella ha dit...

Quina sort els tres i reis i el patge a casa!! segur que heu sigut una família moooolt bona!!! molts petons bonica.

StHilari ha dit...

bona pensada, això de fer un pastís de porros ... i amb gambes!!.. quina combinació més deliciosa!! Una abraçada!

Anònim ha dit...

Ahir el varem tastar en un dinar d'un cert compromis i va ser un exit total. Molt bo