dimarts, 28 de febrer del 2012

TORTELL DE PASTA CHOUX FARCIT DE CREMA DE MANTEGA D’AVELLANES


Avui és el meu aniversari i després de rumiar una mica quin pastís m’havia de fer he optat per aquest tortell de pasta choux, que és una de les pastes que més m’agraden i l’he farcit de crema de mantega d’avellanes pels bons records que tinc de petita quan tots els pastissos es decoraven amb crema de mantega fent flors, formes, dibuixos de mils de colors i que tant m’agradava menjar-me.
A més a més, he aprofitat la pasta i he fet unes quantes lioneses que he farcit de llet condensada unes i altres de crema de mantega, regant-les amb xocolata desfeta. Però d’això no m’han deixat ni fer les fotos ja que se les han menjat abans que pogués treure la càmera.



Així és que us presento el meu pastís d’aniversari!

TORTELL DE PASTA CHOUX FARCIT DE CREMA DE MANTEGA D’AVELLANES

Ingredients:
250 ml d’aigua
160 g de farina
100 g de mantega
4 ous
1 pessic de sal
Farcit:
200 g de mantega
1 ou
125 g de sucre
250 g d’avellanes torrades
6 galetes tipus maria
Per fer la pasta choux, en una olla posem l’aigua freda, la mantega a trossets i el pessic de sal i ho  anem escalfant a poc a poc sense que bulli mentre remenem la barreja perquè és vagi barrejant tot molt bé.
En el moment en que veiem que vol arrencar el bull fem una batuda amb el batedor i tirem la farina de cop i continuem remenant fins que la pasta es desprèn de les parets de l’olla.
Fora del foc anem tirant els ous un rere l’altre barrejant-los molt bé amb la pasta abans de tirar el següent .
Posem la pasta a la mànega pastissera amb un broquet ample d’uns 2 cm de diàmetre. Deixar refredar.
En una plata de forn amb paper de forn pintem un cèrcol amb farina que ens ajudarà a fer el tortell més rodó i formem el tortell.
El pintem amb ou batut i l’empolsimem amb ametlles filetejades.
Escalfem el forn a 250º. Enfornem baixant la temperatura a 200º uns 30 minuts. Quan acabi el temps obrim el forn i deixem que es refredi  una mica el tortell encara dins el forn.
                                                                                    
Mentre fem el farcit:
Primer de tot picarem les avellanes i les galetes amb la picadora i reservarem.
Després treballarem l’ou amb el sucre fins tenir-lo ben barrejat i llavors afegirem la mantega tallada a trossets fins que tot estigui ben unit.
Una vegada tenim la pasta ben fina afegim la barreja reservada d’avellanes i galetes i ho anem unit fins fer una pasta. Reservar a la nevera perquè agafi consistència.
Una vegada el tortell fred i la pasta d’avellana forta obrim el tortell amb un ganivet que talli molt i farcim tota la corona, el tornem a tapar i el decorem amb encenalls de xocolata.




Espero que us agradi!

4 comentaris:

Susana Rodríguez ha dit...

que buena idea , un roscón de pasta choux, me encanta

Gemma ha dit...

Per molts anys!!!!
A mi també m'agrada molt el tortell de pasta choux, has triat molt bé ;)
I m'apunto la recepta del farcit, que no l'he fet mai i el trobo original i molt bo!

Anònim ha dit...

veig que has passat un dolç dia, amb un poc de retard també et vull desitjar molta dolçor en aquest nou any, i que per molts anys poguem compartir les teves dolçors!!!
Una besada de ca's Lins

QUIMA ha dit...

Primer de tot FELICITATS SILVIA !!!, quin tortell més bó .La pasta de choux es una de les meves coses pendents,hem fa una mica d epor, però veient aquest tortell, m'animaré a fer-ne.
Petons.