dimecres, 7 de novembre del 2012

PASTÍS DE GELAT D'AVELLANA

Avui us presento un pastís d'aquells que podeu tenir preparat amb antelació i fins hi tot és una bona postre per les festes de Nadal. No embafa, és lleuger, el tenim fet, què més volem?
Espero que el proveu i que us agradi!

PASTÍS DE GELAT D'AVELLANA




Ingredients:
50 g d'avellanes
1/2 got de caramel*
150 g de sucre llustre
750 g de nata 35% de matèria grassa
1 llimona
Melindros
50 g de cognac



Per començar triturarem les avellanes amb el corró, el minipimer o la thermomix i reservarem.
Per altre banda muntem la nata que ha d'estar ben freda i la barregem amb el sucre, les avellanes i la meitat del caramel.
En un motlle de plum-cake posem una capa de caramel, una capa de crema d'avellanes i una altra de melindros sucats amb el cognac. Anem fent capes fins acabar la crema i posant com a capa final una de melindros. Posar-ho en el congelador fins que estigui ben gelat.
Treure'l del congelador un parell d'hores abans de menjar-lo o més hores però deixant-lo a la nevera fins el moment de servir-lo.
En el moment de servir-lo es desemmotlle i s'adorna amb avellanes i caramel. Posar el caramel en una salsera per si algú se'n vol afegir més.
Espero que us agradi!
* caramel: 250g de sucre,4 cullerades d'aigua, 1 culleradeta de vinagre o de suc de llimona. Posar al foc fins fer el caramel, una vegada estigui al seu punt el retirem i tirem 8 cullerades d'aigua calenta. Deixar refredar i ja es pot fer servir.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Ha de quedar un pastís boníssim! I és veritat que fa Nadal... idea apuntada ;)

Can Misèries ha dit...

Quin gelat més maco una alternativa bonissima als gelats comercials