dimecres, 27 de novembre de 2013

PASTÍS MADEIRA AMB GANACHE DE XOCOLATA

Ui, ui, ui!!!! quants de dies sense aparèixer per aquí!!! Espero que m'hagueu trobat a faltar!!! No hi ha excusa possible!!!! sempre la falta de temps!!! Ja no ser com aconseguir aprofitar més el temps!!! Com fer més coses amb el mateix temps!!! Com arribar a tot!!! Però una persona molt sàvia un dia em va dir: el temps és el que hi ha, però les coses són les que ens posem!!! I dit i fet, avui he tret unes coses per fer unes altres. Una d'elles  ha estat poder penjar aquests pastís tant i tant bo!!!



PASTÍS MADEIRA

Ingredients:
200 g de mantega
200 g de sucre moreno
4 ous
200 g de farina amb llevat
100 g de farina blanca
Ratlladura de llimona
Crocanti
Ganache de xocolata:
- 300 g de nata líquida per a muntar, 35 % m.g.
- 300 g de xocolata fondant
El dia abans de muntar el pastís fem la ganache i la deixem a la nevera.
Per fer el pastís barregem la mantega i el sucre fins que formi una pasta homogènia i esponjosa.
Després anem afegint els ous d’un en un fins que estiguin ben barrejats.
Passem pel sedàs les farines i les anem incorporant a poc a poc. Afegim la pell de la llimona.
Posem la massa en un motlle rectangular folrat amb paper de forn i enfornem aproximadament 1 hora a 170º.
Una vegada fred desemmotllar.
Posem la nata a la Thermomix i programem 5 minuts a 90º i velocitat 1.
Després afegim la xocolata a trossos i programem 2 minuts a 37º i velocitat 3.
Passem la barreja en un bol i deixem que es refredi. Una vegada freda la posem a la nevera tota la nit.
Abans de fer-la servir l’hem de treure de la nevera unes 5 hores abans (depenent de la temperatura de la cuina).
Per muntar el pastís, primer l’obrim i l’omplim de ganache i després posem ganache per sobre i pels costats.
Adornem amb el crocanti.
Espero que us agradi!

4 comentaris:

La Cuina Violeta ha dit...

Realment has fet una pastís deliciós. Per la qüestió de falta de temps, m'assembla que tots anem igual de malament!
Una abraçada,
Nani

Marina ha dit...

Ostres, quina pintassa!
M'encantaria tastar-lo, però l'única manera serà provant-lo de fer :)

Petonets maca!

Anònim ha dit...

Cada dia te millores més. Te una pinta... ha de ser no bo, bonnnniiiiisssssimmmm. Segueix axis que cada recepta es un nou pas endavant. Ves a saber... a.a.

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

La proposta es molt i molt temptadora, mira..et copio, je,je,

mil petonets dolços, Susanna