divendres, 23 de maig de 2014

PA AMB FARINA DE BLAT INTEGRAL A LA PEDRA



A Ciutadella poc a poc estan apareixent els forns on podem trobar varietats de farines i fins i tot farines ecològiques. Com aficionada a fer pa a casa he anat provant farines de panificadora, farines de botigues de productes ecològics, biològics... i farines de forns “artesanals” i per fi farines de forns que tornen a fer pa amb massa mare.
L’experiència està sent molt enriquidora i de moment em quedo amb tots els pans que estic fent, perquè, ja sigui per la seva textura, pel seu gust, per la forma que els hi dono, per les llavors que hi poso o simplement per estar elaborat a casa amb el temps que necessiten, podent observar com augmenten, com couen i com ens els mengem!!!! És tot un plaer!!!



PA AMB FARINA DE BLAT INTEGRAL A LA PEDRA


Ingredients:
500 g de farina de blat integral a la pedra
300 g d’aigua
10 g de llevat
8 g de sal
20 g d’oli




Posar la farina en un bol, afegir el llevat esmicolat, l’oli, la sal i l’aigua tèbia.
Amassar fins que tot estigui ben lligat.
Formar una bola i deixar reposar fins que augmenti el doble el seu volumen.
Una vegada ha pujat, tornem a amassar i formem un pa allargat o petits pans.
Deixem reposar fins que torni a pujar i enfornem amb el forn calent a 180-200º uns 45 minuts.
Espero que us agradi!



5 comentaris:

Andreu Alpiste Perez ha dit...

Sort que aviat podré menjar pa com cal.

Sílvia A. ha dit...

Ja ja ja!!! a veure qui m'ajuda a fer-lo!!!

Laia ha dit...

No havia passat mai per aquí tampoc però me'n alegro de fer-ho!! He donat una volta i val la pena! El pa de momento se'm resisteix...però ja fa´re algo! ;)

Gemma ha dit...

Fer pa a casa és molt gratificant, oi? realment val la pena la feinada i el temps que implica!

Sílvia A. ha dit...

I tant Gemma, pa de casa o de forner artesanal!!!