dimecres, 20 de gener del 2016

GREIXERA DE PATATA



I avui una recepta típica d'aquestes terres!!! No se si ja havia comentat que torno a tenir un bon hort ple de patates, faves, enciam, tomàquets, alls, cebes.... i a tot això se li ha de donar sortida!!! Pensant pensant vaig recordar la greixera de patata, i dit i fet em vaig posar a fer-la!!! És una coca senzilla amb ingredients que podem tenir a casa i molt fàcil de fer! 




Ingredients:

3 ous
250 g de patates
250 g de sucre
125 g de farina d'ametlla
ratlladura de llimona
canyella

Primer de tot rentem les patates i els hi fem un tall tot al voltant que ens ajudarà una vegada cuites a pelar-les fàcilment.
Coem les patates amb pell amb aigua bullint fins que estiguin ben cuites, uns 15 minuts o en el microones punxades amb un ganivet  uns 10 minuts a 900w. Jo les faig bullir en aigua que m'agrada que quedin més humides!
Mentre, separem les clares dels rovells i muntem les clares amb un polsim de sal. Reservem.
Una vegada cuites les patates, les pelem i xafem i les barregem amb el sucre quan encara estan una mica calentes i així el sucre es fon més fàcilment.
Després afegim la farina d'ametlla, la ratlladura de llimona i els rovells d'un en un fins que estigui tot ben barrejat.
Finalment afegim les clares muntades barrejant amb cura perque no es baixin.
Posem tota la barreja en un motlle i empolsimem amb una mica de sucre i canyella.
Coem al forn a 160-180 º uns 30 minuts.

Espero que us agradi!