dissabte, 25 de gener del 2025

BACALLÀ AMB SALSA DE TOMÀQUETS I PEBROTS


Avui una recepta que feia anys que volia publicar i sempre quedava en el rebost. Finalment, ara que he decidit activar el bloc us la presento. A casa ens agrada molt el bacallà de totes les maneres possibles, amb llegum, fet bunyols, croquetes, truita…. de mil i una maneres. En aquest plat prepares un arròs o unes patates i una amanida i ja tens un bon dinar. 








 Ingredients:

10-12 lloms de bacallà

1 pebrot vermell

1 pot de quilo de tomàquet triturat, sencer o a trossos 

All i julivert

Farina

Si comprem bacallà salat l’hem de dessalar. A casa el posem amb aigua amb la pell cap a dalt uns cinc dies i el sisè dia li canviem l’ aigua tres vegades o fins a quatre si es molt gruixut. Si en canvi, comprem bacallà al punt de sal, el descongelem i l’assequem bé.  

Quan ja tenim els lloms preparats els enfarinem i els fregim amb oli en una paella posant la pell que toqui primer l’oli i una vegada daurada es gira per fer l’altre costat.

Una vegada tots fregits els reservem, i amb una mica de l’oli que ens ha quedat fem la salsa. 

Tallem el pebrot a tires i les sofregim a foc fluix fins que estiguin tendres, afegim un all a làmines i el pot de tomàquet triturat. Deixem que cogui fins a canviar de color i afegim els talls de bacallà i deixem coure tot junt uns minuts sacsejant la cassola. 

Tallem quatre branquetes de julivert ben petit i empolsimem el bacallà. 

Espero que us agradi!


Es pot acompanyar de patates rosses, arròs o fins hi tot unes mongetes blanques.