Avui per votació familiar us porto com faig el brou a casa. Es un plat que a cada casa es fa a la seva manera, tant amb les carns que es posa com amb les verdures. Si afegim cigrons, pilotes, mongetes verdes…També si el brou es “per cada dia” o “per un dia de festa” se li pot afegir un tros de butifarra blanca, un tros de butifarra negre, uns “coquitos”,
Ingredients:
1 cuixa de pollastre
2 ales
1 carcassa de pollastre
1 os de pernil
1 os de vedella
1 tros de jarret
2 pastanagues
1 ceba
1 tros de col
1 nap
1 xirivia
1 porro
1tros d’api
2 patates
2 pilotes ( carn picada de porc i vedella, pa, llet, all, julivert, ou, sal, pebre i farina) opcional
1 pot petit de cigrons o cigrons en remull 12 hores (opcional)
Per començar necessitem una olla prou gran per posar de 3 a 5 litres d’aigua i que després ens hi capiguin tots els altres ingredients.
Escalfem l’aigua sense que bulli i afegim el pollastre net sense pell ni restes de plomes, la carcassa, l’os de pernil, l’ os de vedella i un tros de jarret Deixem que arranqui el bull i anem retiran l’escuma i les impureses que aniran pujant cap a la superficie Una vegada net afegim les verdures ,menys les patates i els cigrons tot pelat, net i tallat a trossets Deixem bullir 90 minuts, si cal, anem netejant l’escuma que es pugui formar. Pelem dues patates i les afegim juntament amb un pot de cigrons passats per aigua, afegim sal i deixem que bulli uns 30 minuts mes i ja tindrem el brou fet.
Una vegada fet, retirem les carns i les verdures i colem el brou.
Fem la sopa amb la pasta que ens agradi i afegim les verdures i la carn triada. A casa ens agrada menjar-ho tot junt en el mateix plat i normalment per sopar.
Espero que us agradi!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada