dissabte, 1 de febrer del 2025

BROU DE CARN I VERDURES


Avui per votació familiar us porto com faig el brou a casa. Es un plat que a cada casa es fa a la seva manera, tant amb les carns que es posa com amb les verdures. Si afegim cigrons, pilotes, mongetes verdes…També si el brou es “per cada dia” o “per un dia de festa” se li pot afegir un tros de butifarra blanca, un tros de butifarra negre, uns “coquitos”, 

Quan fem brou hem de pensar per a que el farem servir, ja que hem de decidir si el volem suau, mes fort o gustos, de color mes clar o mes fosc… si serà per fer un arròs, per afegir a la carn amb salsa, a una bechamel per croquetes…





 Ingredients:

1 cuixa de pollastre

2 ales

1 carcassa de pollastre

1 os de pernil

1 os de vedella

1 tros de jarret

2 pastanagues

1 ceba

1 tros de col

1 nap

1 xirivia

1 porro

1tros d’api

2 patates

2 pilotes ( carn picada de porc i vedella, pa, llet, all, julivert, ou, sal, pebre i farina) opcional

1 pot petit de cigrons o cigrons en remull 12 hores (opcional)

Per començar necessitem una olla prou gran per posar de 3 a 5 litres d’aigua i que després ens hi capiguin tots els altres ingredients.

Escalfem l’aigua sense que bulli i afegim el pollastre net sense pell ni restes de plomes, la carcassa, l’os de pernil, l’ os de vedella i un tros de jarret  Deixem que arranqui el bull i anem retiran l’escuma i les impureses que aniran pujant cap a la superficie  Una vegada net afegim les verdures ,menys les patates i els cigrons tot pelat, net i tallat a trossets  Deixem bullir 90 minuts, si cal, anem netejant l’escuma que es pugui formar. Pelem dues patates  i les afegim juntament amb un pot de cigrons passats per aigua, afegim sal i deixem que bulli uns 30 minuts mes i ja tindrem el brou fet.

Una vegada fet, retirem les carns i les verdures i colem el brou.

Fem la sopa amb la pasta que ens agradi i afegim les verdures i la carn triada. A casa ens agrada menjar-ho tot junt en el mateix plat i normalment per sopar.

Espero que us agradi!