dissabte, 22 de març del 2025

SOPA D’ESPÀRRECS

 Avui una sopa que feia la meva sogra en temps d’espàrrecs , carxofes i faves. Es una sopa molt fàcil de fer i que si la deixem reposar encara està més bona. Es diurètica, detox, plena de vitamines….  que més podem demanar?

Tots els ingredients son de casa, km 0!!! menys els espàrrecs que s’han d’anar a collir pel camp!

Els ingredients no son exactes i, a cada casa la fan de la seva manera, però aquesta és la que jo sempre vaig veure fer encara que he afegit els meus detallets. 















Ingredients:
2 manats d’espàrrecs
3-4 cebes tendres
3-4 alls
2-3 tomàquets
4 carxofes
Un grapat de pèsols o tirabeques
Un grapat de faves tendres
Oli, sal, pebre

Preparem els ingredients tallant les cebes tendres a rodanxes, els alls pelats tallats en dos, ho posem a l’olla amb una mica d’oli per just sofregir-ho. 
Netegem les carxofes fins a arribar al cor ben tendre i les tallem en 4 trossos i les afegim a l’olla.
Afegim els tomàquets, els pèsols i les faves tendres, donem un parell de voltes amb la cullera de fusta i finalment afegir els espàrrecs tallats a mà fins a arribar a la part forta.
Afegim aigua fins a tapar les verdures i una mica més, sal i pebre i ho deixem bullir aproximadament uns 25 minuts.

Espero que us agradi!