Ingredients:
8 ous durs
3 llaunes petites de tonyina amb oli verge
200-250 gr de tomàquet fregit
1 bossa petita d’espinacs congelats
Beixamel:
Oli de les llaunes, aproximadament 15-20gr
40gr de mantega
2 cebes tendres
50 gr de farina
400 ml de llet
Formatge emmental
Sal, pebre i nou moscada
Millor tenir els ous ja bullits, però si voleu fer la recepta i res més, es posen a bullir els ous amb aigua freda i passats uns 10 minuts jo els tindríem. Els refredem en un plat amb aigua freda.
Una vegada freds els pelem i tallem per la meitat per separar les clares dels rovells.
Barregem els rovells amb la tonyina i el tomàquet fregit amb l’ajuda d’una forquilla fins que tot estigui ben integrat.
Mentrestant bullim els espinacs i els escorrem bé perquè no facin aigua.
En una safata que pugui anar al forn posem una capa d’espinacs que cobreixi tot el fons, després una capa de la salsa de tomàquet i a sobre els ous cap per avall (la part del forat tocant la salsa).
Fem una beixamel sofregint la ceba, talladeta a rodanxes fines amb l’oli i la mantega. Una vegada daurada afegim la farina i la torrem una mica per a poc a poc anar afegint la llet i remenant contínuament fins que es vagi espessint. Finalment, afegim la sal, el pebre i la nou moscada i ho integrem. Posem la beixamel per sobre els ous, escampem formatge emmental per sobra i ho gratinem al forn fins que estigui daurat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada