dissabte, 19 d’abril del 2025

CALDERA DE LLUÇ AMB GAMBES I TALLARINES

 Avui m'han avisat hora per hora ( com es diu aqui a Menorca) que venien els fills a dinar. Però de seguida he sabut el plat que volia fer, una caldera de lluç amb gambes i tallarines. Com que ja tenia la idea i els ingredients, en un no res tenia un plat de festa per gaudir amb la familia.






Ingredients:

1 pot d’espàrrecs petits

2 ous durs

4 talls de lluç (lloms o rodanxes)

250 g de gambes petites

200 g de tallarines

500 ml de fumet de peix (fet de les espines del lluç, cap de les gambes... o comprat)

All i julivert

Sal i pebre

Farina

Oli

Comencem per posar les tallarines amb aigua i sal uns 30 minuts perquè treguin la sorra.

Passat el temps les obrim a la paella a foc alt i tapades, empolsimem amb una mica d'all i julivert. Guardem el suc que hagin fet.

Arrebossem els talls de lluç amb farina i els fregim en una paella amb oli. Reservem.

Passem les gambes per la paella amb poc oli i retirem just canviïn de color. Reservem.

Posem a l'olla el fumet de peix, el suc dels espàrrecs, el suc de les tallarines i el de les gambes, afegim una cullerada de farina per lligar la salsa, batem amb el batedor i esperem que arrenqui el bull.

Posem a la cassola de servir les gambes, les tallarines, els talls de lluç i afegim la salsa. Adornem amb els espàrrecs i els ous durs i una mica de julivert. Li donem un cop de foc i servim.

Espero que us agradi!