Avui m'han avisat hora per hora ( com es diu aqui a Menorca) que venien els fills a dinar. Però de seguida he sabut el plat que volia fer, una caldera de lluç amb gambes i tallarines. Com que ja tenia la idea i els ingredients, en un no res tenia un plat de festa per gaudir amb la familia.
Ingredients:
1 pot d’espàrrecs petits
2 ous durs
4 talls de lluç (lloms o rodanxes)
250 g de gambes petites
200 g de tallarines
500 ml de fumet de peix (fet de les espines del lluç, cap de les gambes... o comprat)
All i julivert
Sal i pebre
Farina
Oli
Comencem per posar les tallarines amb aigua i sal uns 30 minuts perquè treguin la sorra.
Passat el temps les obrim a la paella a foc alt i tapades, empolsimem amb una mica d'all i julivert. Guardem el suc que hagin fet.
Arrebossem els talls de lluç amb farina i els fregim en una paella amb oli. Reservem.
Passem les gambes per la paella amb poc oli i retirem just canviïn de color. Reservem.
Posem a l'olla el fumet de peix, el suc dels espàrrecs, el suc de les tallarines i el de les gambes, afegim una cullerada de farina per lligar la salsa, batem amb el batedor i esperem que arrenqui el bull.
Posem a la cassola de servir les gambes, les tallarines, els talls de lluç i afegim la salsa. Adornem amb els espàrrecs i els ous durs i una mica de julivert. Li donem un cop de foc i servim.
Espero que us agradi!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada