dimarts, 15 de desembre del 2009

FLAM AL CAVA



Us presento una recepta ben bona per les festes que s'apropen. És un flam que quede molt fi i suau i que després d'un bon dinar sempre queda aquell racó per omplir amb un postre senzill i bo.

Ingredients
1 botella de cava semi sec
8 ous
6 cullerades de sucre
6 cullerades de mel
4 cullerades d’aigua
Una branqueta de canyella
150 grs de sucre i suc de mitja llimona

En un bol posar el cava, la mel i la canyella deixant-ho bullir 5 minuts perquè s’evapori l’alcohol.
Treure la canyella i deixar refredar.
Batre els ous amb l’aigua i les 6 cullerades de sucre i s’afegeix al cava fred.
Fer el caramel amb els 150 g de sucre i el suc de la llimona.
Posar el caramel en un motlle de flam i abocar la barreja anterior.
Coure al forn ja calent a 180º al bany maria uns 40-45 minuts.
Vigileu que l’aigua no bulli ni que s’evapori tota.
Deixar refredar i posar a la nevera perquè s’ha de servir molt fred.
Espero que us agradi!

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Ha de ser boníssim! Si no en mengen els nens, segurament et deus poder estalviar la primera part de bullir-lo, oi?
Es nota el gust de cava en el flam? Ha de ser molt fi, m'apunto la recepta ;)

Sílvia A. ha dit...

Queda molt fi, jo crec que la reducció a part de ser per l'alcohol també pot ser per minvar una mica la cantitat de líquid.
A mi que no m'agrada l'alcohol no vaig notar gaire gust.
El vaig trobar molt bo i fresc.

Alfons ha dit...

Benvinguda a Planeta de Cuines Sílvia... aquí acavo de veure aquesta recepta-i de descobrir el teu bloc-...la trobo molt ocurrent i segur que deliciosa ... i jo que sóc de terra de castellls i cava, estic convençut que aviat trobarà un lloc en la nostra taula

Sílvia A. ha dit...

Gràcies StHilari poc a poc ens anirem coneixent.
Prova-la que de ben segur t'agradarà!.

La cuina vermella ha dit...

Ostres, que original, em sembla una idea estupenda!! molts petons.

Mar Calpena ha dit...

Mmm... quin ús més original del cava... Perfecte per a les festes!