dissabte, 13 de febrer del 2010

WOK DE VERDURES AMB POLLASTRE I QUINOA




I avui un altre wok amb verdures, pollastre i quinoa.
La quinoa és un pseudocereal amb el qual podem fer moltes coses.,té les mateixes utilitats que l’arrós, el cus-cus…és una planta de la família dels espinacs ,les bledes…La quinoa és una planta de la qual s'utilitzen tant les fulles com les llavors. Conté moltes vitamines, minerals, aminoàcids ,àcids grassos no saturats i molta fibra, a més a més no té gluten.
Les llavors estan recobertes de saponines per la qual cosa s'han de rentar molt bé abans de consumir-les per treure'ls-hi aquesta substància amargant. És pot fer servir per fer moltes receptes, des de croquetes, sopes,pa, com acompanyament...


Ingredients

1 pit de pollastre a filets
1/2 carbassó
1 pastanaga
1 carxofa
5 xampinyons
2 fulles de col
1 porro

150 g. de quinoa



Rentar bé la quinoa per treure-li la saponina. Sense gens d'oli passar-la per la paella fins que estigui dorada i després afegir el doble d'aigua (300 ml) i coure aproximadament uns 15 minuts o fins veure que ja ha begut tota l'aigua. Reservar.

Tallar el pit de pollastre a tiretes , salpebrar i coure en el wok ja calent i amb una mica d'oli. Reservar a la reixeta del mateix wok. Anar coent totes les verdures començant per la carxofa neta i tallada a làmines, després la pastanaga a trossets,el carbassó a quadrets, els xampinyons a làmines, les fulles de col a tires i finalment el porro . Sempre s'ha de tenir cura d'anar remenant contínuament. Afegir el pollastre i remenar per barrejar tots els sabors.
Jo acostumo a tenir tots els ingredients preparats a la fusta de tallar i així els puc anar afegint un darrere l'altre a mida que es van coent.

Afegir sal, pebre, salsa de soja i comí, les espècies poden variar però a nosaltres aquesta combinació ens agrada. Jo les poso al final perquè no es torrin mentre faig les verdures.

Fora del foc afegir la quinoa i donar-li un parell de voltes a tot el conjunt per finalment servir tot seguit.
Espero que us agradi!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'altre dia vaig tenir a les mans un wok i em preguntava, quines són les maravelles d'aquest utensili? La forma? Algú em pot cantar el secret?
Bona pinta el plat!
Gemma

Sílvia A. ha dit...

Hola Gemma: les meravelles no les se, però des que els Reis ens el varen portar casi cada dia fem verdures saltejades com acompanyament i a vegades les barregem amb arròs, cus.cus, quinoa, fideus xinesos i ja tenim el primer plat.