Aquest pastís d’avellanes és per felicitar a tots els Miquels, Gabriels i Rafels. És un pastís contundent, per això feu un dinar suau que després se l’han de menjar, encara que ha casa sempre hi ha un bon racó pel dolç, així que jo no tinc problemes!
Felicitats a tots els que fan festa i en especial els de la meva família i els amics, Quel, Rafa, Biel i encara que no li toca del tot en Toni Miquel.
PASTÍS D’AVELLANES
Ingredients:
250 g de sucre
150 g d’avellanes
150 g de margarina
150 g de farina
1 sobre de Royal
3 ous
Crema de mantega:
2 rovells
250 g de mantega
100 g de sucre llustre
1 culleradeta de nescafé
Cobertura de xocolata:
110 ml de llet calenta
160 g de xocolata de cobertura
150 g de mantega
Per fer el pastís , primer de tot, piquem o triturem les avellanes per després barrejar-les amb el sucre, la margarina i els ous fins obtenir una crema.
Després afegim la farina passada pel sedàs i el sobre de llevat, ho barregem tot molt bé i ho enfornem al forn calent a 180º uns 40 minuts. Jo ho faig amb un motlle desenmotllable, posant paper de forn a la base, i així el puc desmuntar molt bé.
Deixem refredar del tot, és millor fer-lo el dia abans.
Crema de mantega: s’han de treballar els rovells amb el sucre llustre, ben barrejats i llavors anar afegint trossos de mantega per anar-la incorporant a poc a poc i la culleradeta de cafè.
Una vegada feta, partirem el pastís per la meitat i farem una capa generosa d’aquesta crema.
Cobertura de xocolata:
Desfem la xocolata i la mantega a foc fluix fins que es barregin bé.
Escalfem la llet sense que bulli i l’afegim a la barreja anterior.
Sense deixar-la refredar la tirem per sobre del pastís sense tocar-la ni allisar-la amb cap espàtula, així quedarà ben brillant.
Amb la resta de crema de mantega fer els adorns que vulgueu.
Espero que us agradi!
6 comentaris:
Silvia; L'enhorabona a tots els Miquels com molt bé dius tu i també l'enhorabona també per a tú, per aquesta presentació d'aquest pastís d'avellanes. Les avellanes donen molt de moviment a la cuina, a part de poguer-les menjar com a postres de músic, aquest pastís, té un "só", d'alló tant celestial.
Que vagi de gust Silvia¡¡ ;-D
Quina bona manera de tancar una celebració, una mica de dolç (i més si és xocolata) sempre entra!
Petons
Sandra
Aquest és un pastís de luxe, que bo amb avellanes
Hola Silvia, guapa tu
un pastís de 10x10, em el teu permís anoto la formula
mil petonets Susanna
M'encanta la combinació d'avellanes amb xocolata, és una de les millors que conec!
Quina lluentor, i tant que ens agrada!!
Publica un comentari a l'entrada