Com ja us vaig dir en una entrada anterior
estic fent un curset de formatjades de carn, formatge i brossat.
Avui us presento les que vem fer de carn, van
quedar molt bones i a casa se les van menjar totes per sopar!!!
Jo reconec que no m’agraden les de carn però
les vaig provar i fins hi tot me’n vaig menjar dues de petites!!!
FORMATJADES (segona part)
Ingredients:
Massa:
600 g de farina normal
200 g de greix (100 d’oli i 100 de seu)
150 ml d’aigua
30 g de llevat de forner
Farcit:
1 k de carn de be o porc
50 g de sal (pel nostre gust amb 30-35 g ja n’hi
a prou)
Suc de mitja llimona
2 sobres d’especies ( són uns sobres que
preparen a Menorca amb safrà, pebre..)
Sobrassada
El dia abans s’ha de barrejar la carn amb la
sal, la llimona, i els sobres d’especies i es deixa en adob.
Per preparar la massa barregem l’aigua tèbia
amb el llevat, després afegim les grasses i finalment la farina i anem pastant
fins formar una massa forta i i a la
vegada bona d’estirar.
Dividim la massa en porcions (unes 15 bases i
15 tapes)
Agafem una porció per fer de base, l’estirem i
la posem en el motlle, mullant les voreres per poder enganxar amb la massa que
posarem de tapa, l’omplim amb el farcit afegint una boleta de sobrassada i
tapem amb l’altre porció també estirada. Amb l’ajuda del corró tallem la
formatjada i la posem a sobre una safata de forn amb paper.
Anem fent les formatjades i una vegada les tenim
totes les punxem amb una forquilla i les enfornem uns 40 minuts a 150º.
No us preocupeu si sobren una mica o treuen suc perquè es boníssim quan està rostidet!
Espero que us agradin!
PD: us poso una foto del motlle de les
formatjades de Menorca i de les panades de Mallorca.
Formatjades de carn |
Formatjades de carn |
Panades de carn
6 comentaris:
quina pinta!! son mini empanades oi??! a part de boniques han de ser delicioses! petons
A mi em passa com a tu, la carn no m'entusiasma, però en canvi me'n vaig menjar més d'una al meu stage a Mallorca :)
Nosaltres hi vam posar una mica de mel.
No he tastat mai les formatjades. Tenen una pinta deliciosa.
Gemma, una mica de mel??? segur que van quedar boníssimes!
Bojos per la cuina: serà qüestió de venir per aqui a provar-les!!!
Mai havia sentit a parlar de les formatjades! A casa tb haguéssin volat...al meu marit li xifla tot el que porti sobrassada :)
Petunets,
Eva.
Què bé que hagueu publicat la recepta de les formatjades. Me la guardaré per provar-ne de fer a casa. En vaig menjar en un viatge a Menorca però mai havia pensat a fer-ne. Gràcies
Publica un comentari a l'entrada