divendres, 17 de gener de 2014

PASTIS DE XOCOLATA I AMETLLES



Avui és Sant Antoni, diada del poble de Menorca i tenim festa!!! M’he animat a fer aquest pastí perquè a casa els hi agrada molt la xocolata i la veritat és que és molt potent! També tenim un Toni i hem fet un dinar familiar i per acabar aquest pastís tant bo!



PASTIS DE XOCOLATA I AMETLLES
Ingredients:
200 g de xocolata per a postres
250 g de farina d’ametlles
150 g de mantega pomada
200 g de sucre morè
6 ous
Ganaché de xocolata:
200 g de xocolata negre postres
200 g de nata 35%
60 g de mantega

Escalfar el forn a 180º
Desfem la xocolata en el microones a cops de 30 segons. Vigileu de que no es cremi!!!!!
En un bol barregem la farina d’ametlles, el sucre morè, la mantega pomada i la xocolata desfeta. Una vegada tot ben barrejat afegim els ous una mica batuts ( jo els he afegit de 2 en dos). Barrejar tot bé fins formar una pasta espessa.
En un motlle desemmotllable folrem la base amb paper de forn i posem la massa.
Enfornar aproximadament uns 35 minuts.
Deixar refredar en el motlle una estoneta i després a sobre la reixeta.
Per fer la ganaché he posat la nata i la xocolata a trossets en el microones a cops de 30 segons, una vegada desfeta he afegit la mantega i ho he acabat de barrejar bé amb el batedor.
Tirem per sobra el pastís fins deixar-lo ben cobert i sense escampar la xocolata amb res.
Adornar amb trossets de xocolata i ganaché.
Queda un pastís humit de dins i molt saborós!
Espero que us agradi!
El pastís és de  Los dulces de Rachel Allen fent petites modificacions en quant a la quantitat de xocolata (jo he posat 50g menys), sucre (jo he posat sucre morè) i no he posat rom.

4 comentaris:

VISCalacuina ha dit...

Un pastís boníssim per celebrar la diada!

Gemma ha dit...

Un pastís boníssim, l'ametlla i la xocolata combinen super bé.

fades ha dit...

doncs una bona bomba dolça,dolça, deu estar boníssim

fades ha dit...

una bona bomba dolça,dolça, boníssim