Com veureu a la recepta s’ha de fer amb formatge
fresc d’ovella o de cabra perquè tingui més gust, però no en vaig trobar i el
vaig fer amb formatge fresc de vaca sense sal. La meva amiga va ser
condescendent ja que a mi em va faltar el gust del formatge de cabra!!!
FLAÓ
Massa:
250 g de farina
1 ou
50 g de mantega
50 g d’oli
Llavors de fonoll, matafaluga o anís
1 culleradeta de llevat
50 g de sucre
Ratlladura d’una llimona
Farcit:
800 g de formatge de cabra i/o ovella ( jo
vaig posar formatge tendre ecològic sense sal de vaca)
6 ous
400 g de sucre
2 cullerades ben plenes d’herbasana ( no
menta)
Barregem la farina amb el llevat, el sucre,
les llavors de fonoll,i la ratlladura de llimona, després afegim la mantega
pomada i l’oli, juntament amb l’ou i anem amassant fins formar una pasta bona d’estirar
amb la qual folrarem un motlle d’uns 24 cm de diàmetre. Si us queda massa trencada
afegiu una mica de llet.
Farcit:
Amb el minipimer triturem el formatge, afegim
els ous, el sucre i l’herbasana i ho barregem tot molt bé.
Omplim el motlle i enfornem amb el forn calent
aproximadament a 180-200º uns 30-35 minuts.
Espero que us agradi!
7 comentaris:
Sílvia, el flaó m'encanta!! I tu, amb recepta autèntica. :)
Petons.
Amb el singredients que hi has posat, ha de ser molt bó . No n'he tastat mai .......s'haura de probar.
Petons
M'encanta el flaó eivissenc, el gustet de l'herbassana combinat amb el brossat queda deliciós. Segur que la teva amiga va quedar molt contenta amb la teva versió! ;)
No n'he fet mai amb aquestes herbes i suposo que li deuen donar un gustet boníssim!!
Petons
Queda tant bo amb el gustet de l'herbasana!
Hola Silvia, guapa tu
en primer lloc donar-te les gràcies per la teva visita a la Botiga d´en Roc, estic molt contenta
Nena m´encanta el Flaó des de que una amiga ens en va portar un després de unes vacances a les Illes, anoto la teva recepta la que tinc jo es una mica diferent
petonets Susanna
bonisim el flaó la primera vegada que vaig tastar un de la ille germana de eivissa en fa agradar moltisim , queda apuntat
salut
Publica un comentari a l'entrada