diumenge, 29 de gener del 2012

FLAÓ







Aquesta recepta té una historia mooooolt llarga. Tinc una amiga eivissenca que sempre que va a Eivissa porta alguna especialitat de l’illa.Una d’aquestes especialitats va ser fa molts d’anys un flaó. 

  Això ja em va picar la curiositat, ja que la barreja de formatge i herbasana em va agradar de tot d’una. Han anat passant els anys i per coses de feina he hagut d’anar a Eivissa sovint  i des de la primera vegada que vaig dur un Flaó a casa, ja no em vaig poder escapar cap vegada de portar el pastís. Fins que vaig dir: ja n’hi ha prou, l’he de fer jo mateixa!. Llavors vaig demanar-li a la meva amiga Lina (l'eivissenca) una recepta de casa, res de buscar per Internet, jo volia la de casa seva, finalment la recepta va arribar i em vaig posar mans a la cuina ràpidament.  Els amics venien a fer el cafè i jo els volia sorprendre amb un flaó i així in situ que em fessin totes les crítiques possibles. Però la primera que l’havia de provar era la Lina, que era ella l’especialista i després ja vaig deixar que el provessin tots els altres. Mentre el provava jo me la mirava a veure si em donava l’aprovació i per fi va dir: si, li falta una mica d’herbasana, però ha quedat bo!. Jo em vaig donar per satisfeta!
Com veureu a la recepta s’ha de fer amb formatge fresc d’ovella o de cabra perquè tingui més gust, però no en vaig trobar i el vaig fer amb formatge fresc de vaca sense sal. La meva amiga va ser condescendent ja que a mi em va faltar el gust del formatge de cabra!!!


FLAÓ
Ingredients:
Massa:
250 g de farina
1 ou
50 g de mantega
50 g d’oli
Llavors de fonoll, matafaluga o anís
1 culleradeta de llevat
50 g de sucre
Ratlladura d’una llimona

Farcit:
800 g de formatge de cabra i/o ovella ( jo vaig posar formatge tendre ecològic sense sal de vaca)
6 ous
400 g de sucre
2 cullerades ben plenes d’herbasana ( no menta)


 
Massa:
Barregem la farina amb el llevat, el sucre, les llavors de fonoll,i la ratlladura de llimona, després afegim la mantega pomada i l’oli, juntament amb l’ou i anem amassant fins formar una pasta bona d’estirar amb la qual folrarem un motlle d’uns 24 cm de diàmetre. Si us queda massa trencada afegiu una mica de llet.



 



Farcit:
Amb el minipimer triturem el formatge, afegim els ous, el sucre i l’herbasana i ho barregem tot molt bé.
Omplim el motlle i enfornem amb el forn calent aproximadament a 180-200º uns 30-35 minuts.

Espero que us agradi!



7 comentaris:

Mercè ha dit...

Sílvia, el flaó m'encanta!! I tu, amb recepta autèntica. :)
Petons.

QUIMA ha dit...

Amb el singredients que hi has posat, ha de ser molt bó . No n'he tastat mai .......s'haura de probar.
Petons

Gemma ha dit...

M'encanta el flaó eivissenc, el gustet de l'herbassana combinat amb el brossat queda deliciós. Segur que la teva amiga va quedar molt contenta amb la teva versió! ;)

Margarida ha dit...

No n'he fet mai amb aquestes herbes i suposo que li deuen donar un gustet boníssim!!
Petons

Sílvia A. ha dit...

Queda tant bo amb el gustet de l'herbasana!

SUSANNA ha dit...

Hola Silvia, guapa tu

en primer lloc donar-te les gràcies per la teva visita a la Botiga d´en Roc, estic molt contenta

Nena m´encanta el Flaó des de que una amiga ens en va portar un després de unes vacances a les Illes, anoto la teva recepta la que tinc jo es una mica diferent

petonets Susanna

Per anar fent gana ha dit...

bonisim el flaó la primera vegada que vaig tastar un de la ille germana de eivissa en fa agradar moltisim , queda apuntat
salut