dissabte, 26 de setembre de 2009

PASTÍS AMB FONDANT



Avui m’he decidit per fi a fer un pastís amb fondant.
Dies abans vaig fer el fondant amb “nubes” mirant la recepta de Morgana.
Aquí no he trobat fondant fet i la veritat es que m’ha costat una mica treballar aquest i poder fer les formes que jo volia fer. Ho he trobat complicat de manipular i els resultats no han sigut els que jo esperava però… no m'he desanimat més el contrari, buscaré el fondant fet....


Ingredients:

Base:
1 iogurt
1 got d’oli
2 gots de sucre
3 gots de farina
3 ous
1 sobre de llevat

Ganache
150 grs de xocolata al 46%
60 grs de xocolata al 74%
200 ml. de nata

Almívar
130 grs de sucre
100 grs d’aigua

Frosting
1 terrina de formatge cremós tipus Philadelphia
1 culleradeta de canyella
3 cullerades de mantega
50 grs de sucre llustre
La ratlladura de mitja taronja

Fondant
200 grs de “nubes”
200 grs de sucre llustre
Una mica d’aigua
Una mica de margarina o oli

Fer la base posant tots els ingredients en el got del minipimer i triturant-ho tot.
Posar en un motlle en el meu cas rodó de 24 cm. i coure al forn preescalfat a 170ºC uns 35-40 minuts (mirar que estigui cuit punxant amb un escuradents)

Ganache
Desfer al microones les xocolates amb 100 ml de nata i remenar bé.
Després afegir la resta de nata.
Reservar



Almívar
Coure durant 20 minuts el sucre i l’aigua fins que agafa una mica de consistència. Reservar.

Frosting
Passar pel minipimer tots els ingredients i reservar.

Fondant
Desfer amb compte les nubes al microones humides amb una mica d’aigua.
Afegir el sucre i amassar bé.(Millor posar-se mantega o oli a les mans).


Muntatge

Obrir el pastís per la mitat i regar-lo amb l’almívar. Deixar-lo ben humit doncs el fondant resseca una mica.
Posar una capa de ganache al damunt i tapar el pastís.
Després posar el frosting per tot arreu fins hi tot els costats (és per poder enganxar el fondant)
El fondant es pot fer dels colors que vulguis amb colorants.
Estirar el fondant i decorar.

El fondant és còpia del bloc de la "Morgana" i el ganache, l’almívar i el frosting del bloc de "cuina per llaminers" amb petits canvis per poder adaptar la recepta als ingredients que he trobat aquí.

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Molt bé! és complicat fer el fondant i porta moltíssima feina, però el resultat val la pena! Ens agrada molt. Un petó.

MaryLou ha dit...

T'ha quedat molt bonic!!!
Un petó

Sílvia A. ha dit...

Gràcies: jo volia fer un altre decorat però no vaig poder manipular be la pasta, un altre cop serà!!!!

Mercè ha dit...

Sílvia, així m'agrada que encara en tinguis més ganes! ;)
A la foto, es veu preciós! I fer el fondant a casa no és gens fàcil! Així que moltes felicitats per la feina feta i el resultat magnífic!
Petons!