dimecres, 2 de setembre de 2009

BASTONETS/GRISSINES


Aquesta recepta la vaig treure del bloc i-recetas i em va cridar l'atenció ho senzill que era fer bastonets a casa.

Grissines

Ingredients
150 grs de farina de força
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
5 grs de llevat
55-60 ml d'aigua
25 grs d'oli (o 30 grs d'oli i no posar seu)
5 grs de seu
Formatge parmesano i llavors de rosella.

Com ja us he dit a altres receptes jo ho vaig fer amb la thermomix però la recepta original és fet a mà.

Barrejar l'oli, l'aigua i el seu a 37º, 1 minut i vel. 4.
Després afegir la farina la sal i el sucre i barrejar 15 segons a vel. 5-6.
Després 1 minut a vel. espiga.
Deixar pujar fins que sigui el doble entre 45-90 minuts depenen de la temperatura ambient.

Fet a mà: posar la farina en un bol fent un volcà, en mig posar el sucre i la sal i barrejar, després afegir l’aigua amb el llevat dissolt i ben barrejat per poder finalment afegir l'oli i el seu (si es vol).
Deixar pujar en el bol tapat amb un drap fins que sigui el doble; entre 45-90 minuts.

Una vegada pujada estirar la massa en forma de rectangle d'un centímetre de gruixa i tallar els bastonets amb un talla-pizzes.
Deixar pujar una altra vegada i pintar amb el seu fus i empolsimar amb formatge parmesano i llavors de rosella.
Enfornar uns 12-15 minuts a 200ºC

Espero que us agradin!!!

5 comentaris:

Mercè ha dit...

Sílvia, jo també la vaig veure i també la tinc apuntada per fer-la! Amb lo que m'agraden!! :)
Però ara mateix, per fer-los necessito que baixin les temperatures... fa massa calor! ;)
Petons!

Vanesuky ha dit...

Jo també la vaig veure!!La veritat és que venen de gust a qualsevol hora!
No et coneixia, però el que he vist m'ha agradat, així que et seguiré per no perdrem res!!

Petonets maca.

Vasesuky.

Sílvia A. ha dit...

Moltes gràcies a les dues: la veritat és que van volar i el tipus de formatge pot variar ja que a casa que agraden els formatges més forts o de Menorca també hi van be.
Petons.

Gemma ha dit...

Dilluns tinc un sopar informal amb els amics per fer el passi de fotos de l'estiu. Estic buscant idees per preparar un pica-pica salat, ia quests bastonets em semblen fantàstics. Em sembla que m'has inspirat ;)

pityenlacocina ha dit...

pues si que parece faliclito, lo probare a ver que tal, tienen muy buena pinta, felicidades!

besitos desde londres,

pity