dimecres, 10 de febrer del 2010

LLUÇ A LA BASCA (estil de casa)


Aquí a Menorca, encara que estem en una illa el peix acostuma a ser més car que res, però aquest cap de setmana el lluç estava d'oferta i vaig aprofitar comprant un lluç d'uns dos quilos que m'ha sortit per fer dues receptes ben bones. La primera us l'explico avui i més endavant ja farem la segona...

LLUÇ A LA BASCA (estil de casa)

8 rodanxes maques de lluç
Farina, sal i oli
Brou curt de peix (el cap i les espines, pastanaga, porro ,ceba ,julivert, api ,tomàquet sencer)
1 llauna d'espàrrecs o puntes d'espàrrecs
2 ous
All i julivert
Pèsols
Cloïsses



Començarem netejant el peix, salant-lo, enfarinant-lo i fregint-lo a la paella amb una mica d'oli. Reservar.

Mentre farem un brou curt amb les espines, la pastanaga, un porro, una ceba, un tomàquet, unes fulles de julivert i unes d'api. Penseu que només ha de bullir uns 30 minuts no pas més que si no fa gelatina.

A part, també bullirem els ous 12 minuts i reservarem, així com els pèsols uns 10 minuts i reservar.

Posarem les cloïsses amb aigua freda i sal mínim 30 minuts perquè treguin la sorra i després les obrirem a foc viu amb un tros de llimona.

Per fer la salsa, posarem el suc dels espàrrecs, el brou curt (mig litre), el suc de les cloïsses sempre colat!!!, l'all i julivert i culleradeta de farina per espessir. Deixem que arrenqui el bull i esperem 5 minuts que cogui tot junt.
Posem els talls de peix a la cassola, adornem amb els espàrrecs, els pèsols, les cloïsses i l'ou dur i aboquem la salsa per damunt, coent-ho tot uns 10 minuts més.


Es pot fer un dia per l'altre, sempre guardant una mica de brou per si hagués espessit massa.
Espero que us agradi!!!

6 comentaris:

Rosa, ha dit...

Molt autèntic que t'ha sortit aquest lluç, francament quasi es igual que el que fem allá, de fet el que faig jo te molt poca diferència, diria que clavat,
Muxutxo bat (Un besito)

Rosa, ha dit...

Silvia, ahir et vaig comentar sobre la recepta i m'en vaig oblidar de dirte, que et passesis pel meu blog per recollir un regalet
Muxus Petonets

Alfons ha dit...

La cuina basca a Menorca és una combinació explosiva...i això de barrejar el suc dels espàrrecs amb el calddo de peix m'ha semblat fantastic...ho provaré
Una abraçada

Anònim ha dit...

Quina recepta més bona. I el detall dels ous és fantàstic! Un bon plat pels díes de quaresma que venen, :-P
Una abraçada!

Gemma ha dit...

Mmmm.... lluç amb salseta ideal per sucar pa... que bo!
I amb l'acompanyament d'espàrrecs i ou dur tens un plat ben complet i deliciós.

Sílvia A. ha dit...

Gràcies a tots! Aquesta recepta és com la fa la meva mare i jo ja l'he après i serà com l'ensanyaré als meus fills.
Sant Hilari prova la barreja dels liquits que és molt bo.
Els ous durs són de casa meva i per aixó estan grocs i centrats!!!