dijous, 17 de juny de 2010

CARQUINYOLS


Avui una altra recepta per afegir aquests dies de festa.


CARQUINYOLS
Ingredients:
400 g de sucre
400 g de farina
2 ous
1 cullereta de llimona rallada
1cullereta de canyella
1cullereta de bicarbonat
100 g d'ametlla crua pelada
100 g d'ametlla crua sense pelar




En un bol triturem les ametlles, no han de quedar en pols sinó a trossets.
En un altre bol posem els ous i el sucre i batem fins que quedi una pasta homogènia. Després hem d'afegir la llimona, la canyella i el bicarbonat barrejant-ho tot bé. Després afegirem les ametlles i poc a poc la farina per aconseguir una pasta dura però ben lligada. Si us queda molt seca és pot afegir un rajolí de llet.

Una vegada feta la pasta, agafarem una porció i l'estirarem amb el corró fins deixar-la de mig cm.
Amb un ganivet anirem fent tires verticals i horitzontals per fer uns quadrets de 1'5x1'5 o més petits o més grans segons la pastissera.
En una safata de forn amb paper de forn els anirem posant separats ja que al coure creixen i es poden enganxar.
S'han de coure amb el forn calent a 180º uns 10 minuts.
Una vegada freds guardar-los en un pot de vidre hermètic o una fiambrera.



Espero que us agradin!!!

6 comentaris:

MaryLou ha dit...

Una mica diferents dels que fem per aquí!
Segur que boníssims!!!
M'apunto la recepta!
Petonets

La cuina vermella ha dit...

Quina forma més original que tenen els teus carquinyolis, les fotos han quedat molt xules fora al jardí!! Un petó enorme.

Dolça ha dit...

No són iguals que els que fem nosaltres, però segur que estan boníssims!
Amb tanta preparació dolça per Sant Joan després no podrem anar a la platja, jejej!
PTNTS
Dolça

Sílvia A. ha dit...

Hola: com podeu veure aquí es diuen carquinyols sense la I, però són iguals de bons jajajaj

Judith ha dit...

quin format més xulo!!!!! moltíssimes gràcies per participar. petonets

Coses de Llàbiro ha dit...

Guardar? Segur que no duren ni un dia!
Moltíssimes gràcies per participar.