divendres, 24 de juny del 2011

COCA DE SANT JOAN


La COCA DE SANT JOAN no és típica a Ciutadella però ja que l'any passat vaig fer tot de receptes dolces d'aquestes terres aquest any tocava fer cosa de Catalunya.
Un dels primers problemes que vaig tenir va ser trobar fruita confitada fora de l'època de Nadal que és quan aquí en trobes, però ho vaig solucionar posant cireretes, pinyons i crema pastissera.
En quant a la recepta la vaig agafar del llibre "Cuinar és senzill" per assegurar el resultat. La recepta està transcrita igual que en el llibre canviant la fruita confitada per crema pastissera.



COCA DE SANT JOAN

Ingredients:
1 ou
1 llimona
200 g de farina
100 g de fruita confitada (cireretes)
25 g de margarina
25 g de seu (llard)
50 g de pinyons (posats en remull amb aigua 1 hora)
20 g de llevat
100 g de sucre
3 cullerades de llet
Crema pastissera: 1/2 litre de llet, 3 rovells, 2 cullerades de Maizena, 125 g de sucre, canyella.


Desfeu el llevat amb la llet calenta i una part de farina, en un recipient, fins que quedi una bola tova.
Tapeu-ho amb un drap de cuina i deixeu-ho que augmenti el doble del volum.
Poseu la farina sobrera a sobre el taulell, en forma de corona: al mig poseu-hi l'ou sencer, el seu, la margarina, 40 g de sucre i les raspadures de la llimona; ajunteu tots aquests ingredients, treballant-los amb una forquilla; quan ho tingueu mig barrejat, afegiu-hi el llevat ja fermentat; i acabeu-ho pastant amb les mans, fins que obtingueu una massa compacta. Aleshores, damunt d'una planxa de forn, untada, feu-hi la coca, anat-li donant forma amb les mans; pinteu-la lleugerament amb aigua i adorneu-la amb la fruita, els pinyons i la crema pastissera.
Emposilmeu-la amb sucre. Després deixeu-la en repòs en un lloc tebi tapada amb un drap de cuina, fins que augmenti de volum.
Quan sigui llevada, poseu-la al forn a 180ºC uns 20 minuts.

Espero que us agradi!!!

* Crema pastissera: Treballeu els rovells d'ou amb el sucre fins obtenir una crema espesa. Després afegir la Maizena i la llet bullent perfumada amb la canyella; remeneu-ho amb el batedor i poseu-la al foc; aneu remenant contínuament fins que arrenqui el bull.
Traieu-la del foc i no pareu de remenar enèrgicament durant uns segons més.
Deixeu-la refredar i ja es pot utilitzar.

1 comentari:

QUIMA ha dit...

Dons t'ha quedat molt bé per no trobar tots els ingredients.
Quina bona pinta que té.