divendres, 3 de juny de 2011

PA DE FARINA INTEGRAL D'ESPELTA


Com podeu veure tenia moltes ganes de tornar a entrar a la meva cuina i fer coses. Una d’aquestes coses que més he enyorat ha estat menjar pa fet a casa.
Així és que he anat a comprar les farines que necessitava, m’he posat el davantal i aquí teniu el meu pa d’espelta.
Abans de començar amb la recepta, una mica d’història:
L'espelta i l'espelta petita , van ser les primeres espècies domesticades de cereals. El seu conreu és molt antic, però va caure pràcticament en desús i només es va conservar en llocs de clima o terres poc adequades pel blat normal com a certes zones del centre d'Europa. Té un rendiment per ha menor que el blat.
És una planta molt resistent al fred i a les malalties que no ha experimentat les alteracions genètiques de les plantes conreades intensivament.
El seu consum origina menys al•lèrgies que el blat però com que també té gluten no és apte per als celíacs.


PA DE FARINA INTEGRAL D’ESPELTA
Ingredients:

250 g de farina de força
250 g de farina integral d’espelta
310 ml d'aigua
20 g d’oli d’oliva verge
8 g de sal
25 g de llevat

Posar tots els ingredients pel mateix ordre a la panificadora i programar "amassar" que dura a la meva màquina 1 hora i 50 minuts.
Una vegada el programa ha acabat posar tota la massa a sobre una superfície enfarinada i donar-li forma de cilindre per posar-ho en un motlle de plum-cake de 28 cm.
Deixar pujar aproximadament 1 hora.
Escalfar el forn a 210ºC i enfornar uns 40-45 minuts.
Treure del forn, esperar 5 minuts i desemmotllar deixant-lo a sobre una reixeta fins que es refredi.


Espero que us agradi!!!

7 comentaris:

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Ens encanta fer pa a casa, i també tenir sempre algun saquet de farina una mica diferent, el d'espelta mai falla! Ja me n'hauria menjat un parell de llesques del teu per esmorzar!
Petonets
Sandra

teresa ha dit...

El cap de setmana el vaig fer jo, estava molt bó, la farina d'espelta ens va agradar molt.
El teu pa té una pinta molt bona!!
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

Margarida ha dit...

No hi ha res com el pa fet a cas, i si a més pots triar els tipus de farines, això ja és el súmmum!
Petons

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Què bo el pa amb farina d'espelta. A casa sempre triomfa. T'ha quedat fantàstic!!!!!!!!!!!
Petons

Sílvia A. ha dit...

Hola a tots: la veritat es que és un pa molt bo que faig sovint i parlant amb una amiga em va demanar si el tenia en el bloc i per aixó el vaig fer i posar tot d'una.
Sílvia

Dolça ha dit...

que bo i que maco t'ha quedat! Els pans amb farina d'espelta són boníssims.

PTNTS
Dolça

coco ha dit...

Ja no tinc excusa! Senzill sembla, ara toca fer-ho a veure que surt.
Y després la resta dels pans que has penjat que també tenen molt bona pinta.