diumenge, 27 de novembre de 2011

CREMA RÀPIDA I SALMÓ AMB VERDURES


Feia dies que volia fer tot el dinar amb la thermomix, allò de fer un primer i un segon tot junt i tenir el dinar aclarit en un moment.
Les persones que no tenen la Thermomix no s’han de preocupar gaire ja que tot es pot fer al vapor, amb les olles especials per cuinar així.
Doncs el dia va arribar i per dinar ahir vaig fer això:

CREMA RÀPIDA I SALMÓ AMB VERDURES
Ingredients:
Varoma:
200 g de pastanagues a tires
200 g de pebrot vermell
200 g de brócoli
150 g de mongetes tendres
Safata varoma :
3 fulles d’enciam
50 g d’oli d’oliva
4 lloms de salmó
1 llimona a rodanxes
Sal i pebre
Got:
1000 cc d’aigua calenta
1 pastilla de caldo
Cistell:
600 g de patates pelades i tallades a trossos
3 ous
Crema:
 3 formatgets




Per començar tallarem i rentarem les verdures per posar-les en el Varoma.
Cobrir la safata amb les fulles d’enciam regades amb la meitat de l’oli i posar el salmó a sobre. Adornar amb la llimona i l’anet. Afegir la resta de l’oli. Tapar i reservar.
En el got posem l’aigua i la pastilla de caldo (jo no sóc una aficionada a les pastilles i si volem posar quatre espines i fer un fumet, també serveix)
Posar les patates i els ous en el cistell i posar-ho en el got, posar el Varoma i la safata i programar 25 minuts temperatura Varoma i velocitat 2.
Quan acaba el temps traiem el cistell i preparem el plat.
Posem en una safata el peix adornat amb les verdures i la meitat de les pastanagues i de les patates, els ous tallats a rodanxes i un regalim d’oli.


 
Amb la resta de les patates i les pastanagues juntament 
amb els formatgets fem la crema triturant-ho tot 20 segons
a velocitat progressiva de 5-10.
Servir la crema i després el peix.
Què us sembla?
Fàcil, saludable, bo, ràpid…
Espero que us agradi!

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Tinc la thermomix però tampoc faig mai tot el dinar amb ella... és un bon recurs per quan tens poc temps, és fàcil i molt sa!

ANNAFS ha dit...

Una bona proposta, sobretot ara que venen de gust aquestes cremetes amb el fred que comença a fer.

Sílvia A. ha dit...

La veritat Gemma em va sorprendre ho fàcil que era tenir dos plats bons en un moment.
Sort teniu que ja comença a fer fred, nosaltres encara hi ha dies que podem anar en màniga curta.