dimecres, 30 de novembre del 2011

GOXUA


Avui el bloc fa tres anys! Qui ho diria que ja han passat tres anys i continuo posant receptes! La veritat hi han hagut mesos que degut als meus projectes professionals ha estat una mica dur però sempre he intentat treure temps per la cuina i pel bloc ja que són dues coses que fan que m’evadeixi del dia a dia i em relaxi.
A més a més avui és Sant Andreu i és el sant del meu pare i aprofitant que ell viatjava molt pel País Basc he volgut dedicar-li aquesta postre que de ben segur va provar més d’una vegada.
És una postre gens empalagosa, encara que pels ingredients ho sembli, a més a més és ben senzilla de preparar i els resultats són espectaculars.




GOXUA
Ingredients:
Crema pastissera:
100 g de sucre
500 ml de llet
50 g de Maizena
3 ous

Melindros
Nata 35%
 30g sucre llustre
Almívar: 6 cullerades d’aigua per 6 cullerades de sucre i un rajolí de licor (jo he posat garnatxa).


 
Crema pastissera:
Fem primer la crema pastissera ja que ha de refredar.
Treballem els ous amb el sucre fins obtenir una barreja fina, després afegim la Maizena i finalment afegim la llet calenta que podem haver aromatitzat amb canyella o vainilla i no parem de remoure fins que arrenqui el bull. Llavors ho traiem del foc i continuem remenant una estoneta més.
Deixar refredar totalment tapat amb paper film.
Muntem la nata amb les barilles afegint uns 30 g de sucre llustre. Reservem
Fem un almívar amb el sucre, l’aigua i el licor escollit escalfant-ho en el foc. En aquest almívar, una vegada fred,suquem els melindros.
Per muntar el plat, la manera típica és posar primer la nata, després els melindros i finalment la crema pastissera per finalment adornar-lo amb caramel. Jo ho he fet d’aquesta manera amb gots individuals.
També si no ho feu individualment es pot posar primer els melindros, després la nata i acabar amb la crema pastissera i el caramel.
En lloc de melindros es pot fer un pa depessic, i en lloc de caramel sucre cremat.

Espero que us agradi!

7 comentaris:

Helena ha dit...

Quins gotets més bons.... el goxua és d'aquelles receptes que tinc pendents. Me l'apunto perquè m'has fet venir ganes de provar cremeta ;)
Petons!

Marina ha dit...

Mai he provat la goxua, però ja et dic que amb aquesta pinta... Espero que me'n guardis! Enhorabona pels 3 anys de bloc. Com passa el temps! Però a seguir endavant amb aquestes receptes tan fantàstiques que ens presentes!
Petonets!

Anònim ha dit...

3 anys ja? Guau!! Quina passada!! Enhorabona!!!
I aquesta recepta la trobo fantàstica, tot el que sigui del País Basc m'enamora!
Petonets
Sandra

Gemma ha dit...

Felicitats pels tres anys! El temps passa volant, oi? :)
M'encanta la presentació del Goxua en gotets individuals, queda molt més elegant.

Mónica López ha dit...

Moltes felicitats!!! De luxe
Petons
Mónica

Reparación PC ha dit...

Fantástico postre!

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Caram, com passa el temps! Ara feia dies que no et llegia, tinc la llista molt llarga i a vegades em perdo.
M'agrada molt aquesta proposta.