divendres, 8 de juny de 2012

COCA TAPADA DE VERDURES O EMPANADA VEGETAL (una altra opció)





Una altra opció. A casa segons el que em dona l'hort faig diferents plats i ara toquen les bledes, les cebes tendres, la mongeta tendre, l'enciam, els carbassonets i per donar sortida a totes aquestes verdures i fer-les de manera atractiva per a tots us presento aquesta cocatapada que vaig dur a una bereneta (berenar) amb una bona colla d'amics.

COCA TAPADA DE VERDURES O EMPANADA VEGETAL (una altra opció)
Ingredients:
Massa:
50 g d’aigua
50 g d’oli
50 g de vi blanc
30 g de llevat de forner
1 ou
50 g de mantega
Una mica de sal
450 g de farina


Farcit:
3 cebes tendres
8 fulles de bledes
2 tomàquets o tres cullerades de tomàquet fregit
1 all
2 llaunes de tonyina
2 ous durs
Panses

Primer de tot hem de fer el farcit per poder-lo deixar refredar.
Tallem les cebes a rodanxes finetes i sofregim amb poc oli, afegim l’all picat (si ho fem amb tomàquets naturals els afegim aquí a quadrets), una vegada cuit afegim les fulles de bledes que haurem tallat finament.
Quan tot això està cuit i deixat refredar una mica afegim les dues llaunes de tonyina escorregudes,i els ous durs picats i les panses. Reservar.

Massa:
Jo la faig amb la thermomix per la rapidesa que això comporta.
Posar els líquids en el got i programar 1 minut a 37º vel. 2. Afegir el llevat i l’ou  i programar 3 segons a vel. 4.
Afegir la resta d’ingredients de la pasta i barrejar 15 segons a vel. 6 i després 2 minuts a vel. espiga.
Després es divideix en dues parts, una s’estira a la placa de forn i l’altre es per tapar.
La massa que hem estirat a la placa de forn la punxem per tota la superfície, omplim amb el farcit i tapem amb la resta de massa que també haurem de punxar.
Pintem amb ou batut i enfornem amb el forn calent a 200ºC una 30 minuts,
Espero que us agradin les petites variacions!

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Aquests pastissos tipus empanada són ideals per portar en àpats informals amb els amics. Tenen molt èxit i agraden a tothom.

La Cuina Violeta ha dit...

Silvia, m'imagino una cerveseta al costat d'aquesta coca mentre veig una pel·lícula. Un perill: me l'acabaria aviat.
Feliç setmana,
Nani

Sílvia A. ha dit...

Com ja us he dit moltes vegades m'encanten les coques i pastissos salats i en faria cada setmana si no fos perque.....