dimecres, 9 de gener del 2013

PASTA FRESCA

 
Feia temps que volia fer pasta fresca però el record de la primera vegada em tirava enrere. Fa més o menys 15 anys els meus pares em van fer una bona sorpresa i em van regalar la màquina per tallar pasta però la primera vegada em va resultar tant llarg i pesat fer un bon plat de pasta que la vaig deixar amagada dins un armari i no la volia veure ni en pintura.
Però la cosa va canviar quan un bon diumenge de setembre vaig decidir que havia arribat l’hora de tornar a fer pasta i tenia tots els ingredients preparats per fer un bon plat per quatre persones i  va resultar que ven ser més de 15 i les quantitats es van haver de multiplicar una mica. Ja sabeu, els amics es van apuntar ràpidament a venir a dinar i sobretot a posar les mans a la massa, jajajaja.






PASTA FRESCA
Ingredients:
300 g de farina
½ culleradeta de sal
3 ous
10g d’oli





La recepta la vaig treure de la web “Thermomix en el mundo” i la veritat va quedar perfecte. Cadascú es va posar els ingredients que va voler a sobre, des de només oli i pebre, a formatge i alfàbrega, herbes aromàtiques i alls... Tots es van fer el plat que desitjaven.
Bé, per fer la pasta es posen tots els ingredients a la thermomix i es barreja 1 minut a velocitat 6.  Queda con una pasta trencada que després s’ha d’ajuntar amb les mans i deixar reposar 15 minuts tapada amb un drap.

Una vegada reposada comença la feina de la màquina que consisteix en anar passant petites porcions de pasta pels rodets fins obtenir la gruixa que volen i llavors canviem els talladors de la pasta per fer les formes que volem.

Una vegada tallada la deixem assecar una estona més i ja la podem bullir amb aigua abundant i sal uns 2 minuts. L’escorrem i l’acompanyem d’allò que més ens agradi.

A partir d’aquesta vegada ja n’he fet moltes més i cada vegada gaudeixo més de la pasta feta a casa.

Espero que us agradi!
















Aqui la colla d'amics on no estan tots els que són ni són tots els que estan! Ehhhhh que és broma!!! Que us estimo molt!!!


5 comentaris:

Gemma ha dit...

Jo també m'hauria apuntat al sopar, que la pasta fresca casolana és boníssima! ;)

La Cuina Violeta ha dit...

Silvia, jo m'apunto al proper! Amb una pasta així....
Nani

Sílvia A. ha dit...

Ja podeu venir!!! tan és 15, 20 o 25 hi ha lloc per tothom a casa meva!!!

Per anar fent gana ha dit...

teng sa maquina que en van dur els reis pero ancare no l'emprada , una recepta bonisima !!

Andreu ha dit...

HOLA SILVIA: De la pasta fresca en puc donar testimoni de que es fabulosa, a mi, personalment, la pasta m'agrada però sense massa entusiasme. Però aquesta es sensacional.
Un record per tots els amics de la taula i un BON ANY 2013